Erzincan'a Damızlık Düve Üretim Merkezi Kuruluyor

Genel 31.01.2018 08:56:52 0
Erzincan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.01.2018 08:56
Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası, Erzincan Ticaret Borsası, Erzincan İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Erzincan Ziraat Odası ortaklığı ilekurulan, Erzincan Damızlık Hayvancılığı Geliştirme ve Organizasyon Anonim Şirketi bünyesinde Damızlık Düve Üretim Merkezi kurulması için ilk adımlar atıldı.
Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayati Gürkan, Erzincan ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Faruk Günay, Erzincan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Yapınca ve Erzincan Ziraat Odası Başkanı Tamer Geyik’in ortak basın açıklaması yaparak, Erzincan’da eksikliği bulunan düve üretim merkezinin kazandırılması yolunda ortak hareket içinde bulunduklarını bildirdiler.
Türkiye’de milli tarıma yönelik politikaların geliştirilmesi kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi ile ilgili olarak sunulan proje ile; bölgesel ve milli kalkınma hedefleri doğrultusunda genellikle yurt dışından temin edilen düve ihtiyacının yerli kaynaklarla sağlanarak bölge ekonomisine katkı sağlanması, hayvan yetiştirme faaliyetlerinin tüm yılı kapsayan avantajını kullanarak üreticilere katkı sağlamak, Erzincan ve bölgenin hayvan varlığının damızlık altyapısını güçlendirmek, üreticinin elindeki hayvan varlığının yüksek kültür ırkı olmasını sağlamak, başta Erzincan olmak üzere bölgenin damızlık hayvan tedarik merkezi haline getirilmesi, mevcut damızlık hayvan varlığının ülke çapına hitap eden satış organizasyonları vasıtası ile kayıt içerisinde ve değerinde pazarlanması için altyapı oluşturulması, küçük ölçekli ve aile işletmelerinde bulunan damızlık hayvanların kurulan şirkete alınarak arilik statüsü kazandırılması, üreticilerin gelir seviyesinin artırılması, istihdama katkı sağlanması ve sivil toplum kuruluşlarının gücünü birleştirerek sürdürülebilir bir damızlık üretim ve pazarlama organizasyon oluşturulması hedefleniyor.
Erzincan Yeniköy bölgesinde 38.503 m alan üzerine kurulacak olan tesiste toplam 500 başlıklı ahır, padok, kaba yem deposu, slaj çukuru, çoban evi ve idari bina yapılacak. Yaklaşık 10 milyon TL değerindeki yatırım ile tarım ve hayvancılık sektöründe lokomotif görevi üstelenen ve projelerini sunan, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası, Erzincan İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Erzincan Ticaret Borsası ve Erzincan Ziraat Odası, projenin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla bu güç birliğinin her zaman devam edeceğine vurgu yaparken, sivil toplum kuruluşları olarak Erzincan’ın kalkınması amacıyla bu ve benzeri projelerde her zaman beraber hareket edileceğinin altını bir kez daha çizerek projenin Erzincan’a hayırlı olmasını temenni ettiler.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem