Erciş Sanayi Köprülü Kavşağından Transit Geçişlere Başlandı

Van’ın Erciş ilçesinde yapımının büyük bir bölümü tamamlanan Erciş-Van kara yolu Sanayi Köprülü Kavşağı transit araç geçişlerine açıldı.

Genel 17.12.2016 23:01:02 0
Erciş Sanayi Köprülü Kavşağından Transit Geçişlere Başlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.12.2016 23:01

Van’ın Erciş ilçesinde yapımının büyük bir bölümü tamamlanan Erciş-Van kara yolu Sanayi Köprülü Kavşağı transit araç geçişlerine açıldı. Kavşağın transit geçişlere açılması küçük sanayi sitesi esnafının yanı sıra, Adnan Menderes ile Sahil Kent mahalle sakinlerini de sevindirdi.

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, Karayolları Van 11. Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın ve diğer yetkililerle birlikte köprülü kavşakta incelemede bulundu. İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, köprülü kavşağın ilk etabını kısmi olarak transit araç trafiğine açtıklarını belirterek, “Bu yatırımın ilçemize kazandırılmasında emeği geçen ve ilçemize her türlü desteğini sunan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, hükümetimize, bakan yardımcımız sayın Fatih Çiftçi beye, milletvekillerimize, Kara yolları Bölge Müdürümüze ve bütün ekibine ilçe halkı ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum. İnşallah, 2017 Haziran ayında projenin tamamlanmasıyla birlikte, köprülü kavşağın resmi açılışında da bir arada olma imkanı buluruz. 2017 yılı her açıdan Erciş için iyi ve güzel bir yıl olacak. Vatandaşlarımız için hayırlı ve uğurlu olacak” dedi.

Karayolları Van 11. Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş ise, farklı seviyeli kavşağın toplam proje bedelinin 26 milyon TL değerinde olduğunu, projenin alt geçit olarak tamamlandığını belirterek, "Bugün itibarıyla kavşağın alt bölümünden transit trafik geçişini veriyoruz. Toplam 26 milyon TL değerindeki projemizin şu ana kadar 16 milyon TL’lik harcaması gerçekleşti. Bağlantı yollarıyla beraber bin 820 metre olan projenin geri kalan kısmı ise Haziran 2017 itibariyle tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacaktır. Erciş Sanayi Köprülü Kavşağımızın transit araç trafiğe açılmasıyla birlikte daha güvenli, konforlu, can ve mal emniyeti olmak üzere ve daha az egzoz gazı salınımı birlikte, emisyondan, hava kirliliğinde azalma, yakıttan ve zamandan da tasarruf sağlanacaktır" ifadelerinde bulundu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ