Engelsiz Eğitim Çalışanları sendikasından engelli çağrısı

Genel 16.12.2018 16:45:07 0
Engelsiz Eğitim Çalışanları sendikasından engelli çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.12.2018 16:45
Yeni kurulan Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası’nın Genel Başkanı Resul Partici, topluma çağrıda bulunarak, "Engellilerin topluma uyumu konusunda sorun yok, toplumun engelliye uyumu konusunda sıkıntı var"
Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Resul Partici, ülke genelindeki ilk ziyaretini Malatya’da gerçekleştirdi. Partici, beraberinde Genel Başkan vekili İbrahim Ünlü, Senikanın İnönü Üniversitesi temsilcisi Nurhan Sevinç, Malatya Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Aylin Aslan ile birlikte Malatya Valisi Aydın Baruş’u ziyaret ederek sendikal çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Nusret Akpolat ve Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Murat Asla’yı ziyaret eden Partici ve beraberindekiler son olarak sendikanın tanıtım toplantısına katıldı.
Genel Başkanı Resul Partici, kuruluş amaçlarının engelli, engelsiz tüm eğitim çalışanlarına iş yaşamlarında karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek olduğunu ifade etti. Partici, “Ülkemizde son yıllarda engelli bireyleri istihdamı noktasında kazanımlar elde edildi. Ancak iş yaşamında engelli bireylerin karşılaşmış oldukları problemler örseleyici şekilde maalesef devam etmektedir. Bu sorunları kadın, erkek, genç, yetişkin, engelli, engelsiz, memur, öğretmen, hizmetli fark etmeksizin tüm eğitim çalışanlarımızla çözeceğiz" dedi.
Yılın belli günlerinde kutlanan engelliler günlerine de değinen Partici, “Aslında bugünler kutlanacak gün değil, sadece engellilerin yaşamış oldukları sorunlara farkındalık oluşturma günüdür” dedi.
Engelli bireylerin topluma uyumu konusuna da katılmadığını dile getiren Partici, "Aslında bu cümleye kesinle katılmıyoruz. Engelli bireylerin topluma uyumu konusunda bir sorun yok, toplumun engelliye uyumu konusunda bir sıkıntı var. Örnek veriyorum. Engelliler için rampalar yapılır, görme engelliler için kaldırımlara kılavuz çizgiler yapılır. Fakat baktığımızda sağlıklı bireyler arabalarını rampaların önüne park eder yada esnaf kaldırımda kılavuz çizgilerin üstüne ürünleri koyar” ifadelerine yer verdi.
Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Aylin Aslan ise ziyarette "Böyle bir oluşuma ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Sendikamızın büyüyüp gelişmesine bizlerde katkı sağlayacağız. Sorunların çözümü noktasında hep birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ