Engellilerden Nehri'ye ziyaret

Genel 5.11.2018 15:15:09 0
Engellilerden Nehri
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.11.2018 15:15
Hakkari Gençlik Engelliler Derneği üyelerinden oluşan bir grup, Hakkari Üniversitesinin katkılarıyla Şemdinli ilçesindeki Nehri bölgesini ziyaret ettiler.
Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu ve Başkan Yardımcısı Yusuf Dündar’ın liderliğindeki 21 kişilik engeli üye, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş’in sağladığı desteklerle il dışına çıkmanın mutluluğunu yaşadı. Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Nehri köyünde bulunan Seyyid Abdullah ve Seyyid Taha Hazretleri türbelerini ziyaret eden engelliler, ülkemizin birlik ve beraberliği için ve kendilerine destek sağlayan Prof. Dr. Ömer Pakiş için dua ettiler.
Şemdinli Nehri’yi ilk defa gören engelliler, burada doğal güzellikleri görmenin heyecanını yaşayarak el işareti ile birbirlerine bölgenin ne kadar güzel olduğunu anlatmaya çalıştılar.
Nehri’de öğle yemeği yiyen engelliler, daha sonra Nehri Şelalesi ve yeni restore edilerek güzel bir görünümü kavuşturulan Kayma Sarayı’nı ziyaret ettiler.
Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, daha önceleri olduğu gibi şimdi de Hakkari Üniversitesinin katkıları ile hiç dışarı açılmamış engellilerin Şemdinli Nehri’yi ziyaret etme fırsatı bulduklarını ifade ederek, Hakkari Üniversitesine teşekkür etti.
İlk defa Nehri bölgesini görme fırsatı bulduklarını ifade eden engelliler ise, il dışına ilk defa çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler. Seyyid Abdullah ve Seyyid Taha Hazretlerinin türbelerini gördüklerini belirten engelliler, burada dua ettiklerini ifade ettiler. Engelliler, “Bu güzel yerleri ilk defa görme fırsatı bulduk. Bu geziyi düzenleyenlerden Allah razı olsun. Aramızda gözleri görmeyen, kulakları duymayan engelli kardeşlerimiz de var. Buna rağmen burayı görme fırsat bize tanıyan ve imkan sağlayan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş’e teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun” şeklinde konuştular.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ