Engelliler doyasıya eğlendi

Aile Çalişama Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne Bağlı Engelsiz Yaşam, Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Kalan Engelliler, Dünya Engelliler Günü Nedeni İle Düzenlenen Programda Doyasıya Eğlendiler.

Genel 6.12.2019 17:08:23 0
Engelliler doyasıya eğlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.12.2019 17:08

Aile Çalışama ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan engelliler, Dünya Engelliler Günü nedeni ile düzenlenen programda doyasıya eğlendiler.

Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen programa AÇSH İl Müdürü Cemil İlbaş, AÇSH Bakanlık Müfettişi Hasan Avşar, AÇSH Müdür Yardımcıları İsmet Erdal, Celal Bilen, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Ünal Aksakal, Kadın Konuk Evi Müdürü Şükran Göktaş, Yakutiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Yusuf Yiğit, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, Palandöken Otizm Derneği Başkanı Nazan Yaşarbaş, Beyaz Ay Derneği Erzurum Şube Başkanı Ömer Onay, Zihinsel Engelliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Yahya Şaşi ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat, programın açılışında yaptığı konuşmada, kuruluşun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Polat, engellilerin sadece bir gün değil her gün hatırlanmasının önemine değinerek, şunları söyledi: ‘’Bakanlığımızın gayesi engelleri kaldırmak ve engelsiz ortam oluşturmak. Engellilerimizin vücut fonksiyonlarını daha aktif hale getirip onları hayata kazandırmak için kampüs şeklindeki yerleşkemizde yetişkin engelli kadınlarımızla ebru sanatı, ahşap boyama ve yaşam evlerinin duvarlarında boyama faaliyetleri yapıyoruz. Engellilerimize en iyi imkanlarla hizmet vermenin gayretindeyiz. Programımıza emeği geçenlere teşekkür ederim’’

AÇSH İl Müdürü İlbaş ise engelliler günün önemine değinerek, engelliler günü yapılan programların farkındalık oluşturmak adına önemli olduğunu söyledi.

Engelliler konusunda son yıllarda önemli çalışmalar yapıldığına dikkat çeken İlbaş, “Böylesine önemli günler bir güne sığdırılamaz ancak, programlar yapmak bir araya gelmek , aynı ortamı paylaşırsak, farkındalık oluşturma noktasında ortam sağlamak, çok önemli. Engel durumu, bedensel, ruhsal, olarak nitelendirilebilir. Asıl engel, hayata bakış açısındaki engellerdir. Yapılan güzel şeyleri engellemek, yolları kapamaktır. Önemli olan bakış açısındaki engellerin aşılmasıdır. Bu vesile ile tüm engellilerimizin engelliler gününü kutluyorum. Programımıza emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İlbaş ve beraberindekiler engellilerle yaş pasta kesti, programa katılan engelliler müzik eşliğinde halaylar çekerek, doyasıya eğlendi.

Programa katkı sunan müzisyenler Hüseyin Dadaşoğlu, Kadir İde, Berkay Öztürk ve Sedat Aydın’a teşekkür belgesi verildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ