Emekliyi bayram ikramiyesi sözü sevindirdi

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ ve Bingöl’de de Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı emekliye bin TL bayram ikramiyesi sözü sevindirdi.

Genel 3.05.2018 15:54:42 0
Emekliyi bayram ikramiyesi sözü sevindirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.05.2018 15:54

Başbakan Binali Yıldırım’ın, emekliler için açıkladığı bin liralık bayram ikramiyesi olumlu karşılandı. Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ ve Bingöl’de de emekliler bu karara sevindi.


İkramiyenin emeklilere yapılan büyük bir yardım olacağını dile getiren Elazığlı Hanifi Tabar, "Memnun olmayan mı var 12 milyon civarında emekli var. Bunların içinde memnun olmayan var mı zannetmiyorum" dedi.


Yapılan çalışmadan memnun olduğunu vurgulayan Hüseyin Tansoy ise, "Gerek ihtiyarlar, gerek emekliler için yapılan harekete teşekkür ederiz. Allah bereket versin bundan memnunuz memnun olmayanda nankördür. Hükümetin yaptığını bugüne kadar hiçbir hükümet yapmadı. Bu hükümet başımızda olmasaydı biz şimdi burada oturamazdık" diye konuştu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür eden Cuma Şahin de, "Bu adamı Allah başımızdan eksik etmesin. Bu giderse Türkiye gider bundan iyisi var mı. İkramiye için Allah razı olsun fakir fukaraya bir ümittir" şeklinde konuştu.


Kendisinin 30 yıl kamuda çalıştıktan sonra emekli olduğunu ifade eden Muammer Yantür, "Emeklilerin durumu biraz zayıf ama bir iyileşme var. Devletin ve hükümetin verdiği bazı haklar emekliler için iyi. Bu bayramlarda vereceği ikramiye ara bir takviye oluyor. O bakımdan memnunuz" şeklinde konuştu.
Emeklilerden Bingöllü Ayhan Kızgın, “Aldığım maaş bin 200 TL o da geçimimize zor yetiyor. Eğer devlet bu sözünde duruyor bin TL veriyorsa, bayramda çocuklara kıyafet alırız, onların yüzünü güldürüyoruz. Bayram şekerimizi, etimizi alırız. Allah devletimizden razı olsun” dedi.


Esnaflardan Abdullah Kaya ise, "Devletimizin almış olduğu bu kararı saygıyla karşılıyor ve olumlu buluyoruz. Halk olarak buna ihtiyacımız var, bu bizim için bir faydadır. Bunun sürekli yapılmasını istiyoruz. Bir sefere mahsus kalmasını istemiyoruz, bunun devam etmesini istiyoruz. Bizim emekli maaşımız yetmiyor, birkaç nüfusa bakıyoruz. Bu da bizim için ek masrafları karşılamamızı sağlar” diye konuştu.
Hükümetin özellikle iki bayram öncesi emeklilere bin TL ikramiye vermesinin gerçekten takdir edilmesi gerektiğini aktaran Ahmet Yıldız da, "Bende bir emekli oğluyum. Her emekli bayram öncesi bu parayla ailesinin ihtiyaçlarını karşılayacak. Çok olumlu ve doğru bir karardır" ifadelerini kullandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ