Elazığlı depremzede çocuklardan İzmirli akranlarına mektup

ELAZIĞ’DA DEPREMİ YAŞAYAN ÇOCUKLAR, İZMİRLİ ÇOCUKLARA MEKTUP GÖNDEREREK MANEVİ DESTEK VERDİ

Genel 6.11.2020 09:40:59 0
Elazığlı depremzede çocuklardan  İzmirli akranlarına mektup
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.11.2020 09:40

Elazığ’da depremi yaşayan çocuklar, İzmirli çocuklara mektup göndererek manevi destek verdi.

Genç Kızılay Fırat Üniversitesi Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Elazığ’dan Mektup Var’ projesi kapsamında 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremi yaşayan çocuklar, İzmir’de aynı kaderi yaşayan akranlarına mektup yazdı. 300 çocuğun yazdığı mektup, Kızılay ekibi tarafından toplandı. Yanlarına oyuncak konan mektuplar, hediye paketi yapılarak İzmirli depremzede çocuklara gönderildi.

24 ocakta Elazığ’da bir deprem yaşandığını belirten topluluk başkanı Furkan Cora, “İzmir’de de aynı deprem yaşandı. Biz de ne yapabiliriz diye düşündük. Oradaki kardeşlerimize Elazığ miniklerin mektup göndermesine karar verdik. Bu bağlamda çalışıyoruz. Hediye paketleri ve mektuplarımız kolilenip İzmir’e doğru yola çıkacak. Elazığ’da İzmir’e 300 mektup ve oyuncak paketlendi. Daha çok mektup vardı biz bunları ayrıştırdık. Çocuklar, mektuplarında 24 Ocakta aynı depremi yaşadıklarını söylemiş. Ama bunların gelip geçici olduğunu milletin ve Elazığ olarak yanlarında olduklarını dile getirmişler” dedi.

Projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Başkan Yardımcısı Kübra Karakoç ise “Bu proje kapsamında öncelikle neler yapabileceğimizi düşündük. Daha sonra okullarımıza ve etrafımızdaki çocuklara mektuplar yazdırdık. Daha sonra teker teker hepsini okuduk. Elazığ depreminde tüm çocuklarımız bu depremi derinden hissetmişler. İçlerini dökmüşler. Bunu görünce onlara da bir umut olduğumuzu düşündük. Amacımız İzmir’deki çocuklara destek olmak ama buradaki çocuklara da destek olduğumuzu düşünüyoruz. Hepsi umudun Elif, umudun adı Ayda’dan bahsetmişler. Bunu derinden hissetmişler. Bizde bunları okuyarak çok duygulandık” diye konuştu.

İzmir’de içsinler diye çay gönderdiğini dile getiren 7 yaşındaki Yunus Emre Barin de “Belki bir zaman biz de İzmir’e gidip çay içeriz. İzmir’e çok geçmiş olsun. İnşallah bir daha kimseye zarar gelmez. Bende ailemle çadırda kaldım, onları çok iyi anlıyorum” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ