Elazığ’da Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi

Elazığ’da ehliyetine el konulanlara yönelik Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi (SÜDGE) başladı.İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 48/5 maddesi kapsamında alkollü araç kullanmaktan.

Genel 22.02.2019 16:54:16 0
Elazığ’da Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.02.2019 16:54

Elazığ’da ehliyetine el konulanlara yönelik Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi (SÜDGE) başladı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 48/5 maddesi kapsamında alkollü araç kullanmaktan dolayı ehliyetine el konulan sürücülere yönelik düzenlenen SÜDGE başladı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Ali Atar, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ahmet Murat Mamur, Eğitimci Dr. Murat Turan ve SÜDGE İl Koordinatörü Ayhan Altun katılımıyla bugün başlayan eğitimin, yaklaşık 3 ay süreceği belirtildi.

30 kursiyerin katıldığı eğitim programı hakkında bilgi veren Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcımız Uzm. Dr. Ali Atar “ Müdürlüğümüz SÜDGE İl Koordinatörlüğü eğitimi bugün itibarı ile başlamıştır. Eğitim ve Sağlık Bakanlığınca hazırlanan ve 14.09.2004 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren 25583 sayılı resmi gazetede belirtilen kriterler doğrultusunda yapılmaktadır. Eğitim ile ilgili olarak sağlık müdürlüğümüz tarafından daha önce basın ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden vatandaşlarımıza yönelik gerekli duyurular yapılmıştı. Yaklaşık 3 ay sürecek olan SÜDGE’de alkollü araç kullanmaktan dolayı ehliyetine el konulan sürücüler katılmaktadır” dedi.

Eğitim programının süreci hakkında bilgiler aktaran Dr. Atar “ Bir psikiyatri uzmanı, psikolog, pratisyen hekim trafik eğitimcisi ve polis memuru tarafından verilecek olan bu eğitimi fırsata çevirmemiz gerekmektedir. Başta alkol olmak üzere tüm kötü alışkanlıklardan uzak durmanın nasıl başarılması gerektiği öğrenilerek, bundan sonraki yaşantımıza tatbik edilmelidir. Burada edineceğimiz davranışların kalıcı kılmak üzere hem kendimize hem de çevremize faydalı olmaya çalışmalıyız. Bu konuda İl Sağlık Müdürlüğü olarak siz değerli katılımcılarımız ile birlikte üzerimize düşen görevi fazlasıyla yerine getirerek, karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörüyle kursumuzu başarılı bir şekilde tamamlayacağımızdan şüphemiz yoktur” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ