Elazığ’da hasarlı yapılarla ilgili itiraz süreci başladı

Elazığ’da Meydana Gelen 6.8 Büyüklüğündeki Depremde Evleri Hasar Gören Depremzedeler İtiraz Etmek İçin Okullara Başvuruyor.

Genel 18.02.2020 17:28:04 0
Elazığ’da hasarlı yapılarla ilgili  itiraz süreci başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.02.2020 17:28

Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri çeşitli derecede hasar görenler için itiraz süreci başladı.

24 Ocak’ta meydana gelen depremde 19 bin 821 bağımsız bölümden oluşan yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı yapı sayısı 8 bin 519 olarak belirlendi. Yaklaşık bin 600 yapı ise orta hasarlı olarak tespit edildi. Kent genelinde yaraların sarılması için çalışmalar sürürken, hasarlı binalar ile ilgili de itiraz süreci başlatıldı. Kent merkezinde bulunan 15 okul ilan edilerek bir ay sürecek itiraz süreci için başvurular alınmaya başlandı. Belirlenen diğer okullarda olduğu gibi Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de itiraza gelenler olmaya başladı. Okulda oluşturulan birimle depremzede ailelerin başvuruları alınıp, incelenmek üzere kayda geçirilmeye başlandı.

Süreçle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Ramazan Doğan, “Deprem sonucunda birçok vatandaşımızın evinde orta hasar ağır hasar ve az hasar oluştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkiler evlerde incelemelerde bulundular. Muhtarlıkta askıya çıkan evler 17 Şubat itibari ile çıkan sonuçlara itiraz etmek isteyen vatandaşlarımız Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde itirazda bulunabilirler. Bir aylık bir süremiz var. Bu süre zarfında okulumuz bu başvurulara açıktır. Tüm vatandaşlarımızın hizmetindedir. İlimizde hasar görmüş tüm vatandaşlarımız adres fark etmeksizin okulumuza başvuru yapabilirler” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ