Elazığ'da, Arakan'da ölenler için gıyabi cenaze namazı

Genel 30.08.2017 15:16:14 0
Elazığ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.08.2017 15:16
Arakan’da hayatını kaybedenler için Elazığ’da gıyabi cenaze namazı kılındı.
Arakan’da hayatını kaybedenlere için Memur-Sen Elazığ Şubesi öncülüğünde İzzetpaşa Camii’nde gıyabi cenaze töreni düzenlendi. Öğlen namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Müslümanlara yapılan vahşet ve zulüm kınanarak dua edildi. Toplanan kalabalık, tekbir de getirerek, tepkilerini de dile getirdi.
Müslümanlara karşı yapılan vahşeti kınadıklarını belirten Memur-Sen Elazığ İl Başkanı İbrahim Bahşi, “Myanmar’da, Rakhayn Eyaleti’nin kuzeyinde 25 Ağustos gecesi meydana gelen saldırıların ardından Myanmar ordusu ve Budistler tarafından sivil Arakanlı Müslümanlara karşı katliam yapılamaya başlandı. Ordu güçleri ve Budist rahipler öncülüğünde şiddet giderek artıyor. Saldırılar sonucunda son üç günde Arakan’ın çeşitli köylerinde en az 2, 3 bin Müslümanın katledildiğine ve 100 binden fazla Müslüman’ın da yerinden edildiğini dair vahim haberler ulaşıyor. Sahadan gelen haberler katliamların, 2012 ve geçen yıl Ekim ayında yaşananlar saldırılardan daha şiddetli bir hal aldığı ve giderek bir soykırıma dönüştüğü yönünde. Maalesef Bangladeş sınırının da kapalı olması nedeniyle yüz binlerce Müslüman katledilme tehlikesiyle karşı karşıya” dedi.
Dünyanın her yerinde Müslümanların büyük zulümlere ve katliamlara maruz kaldığını aktaran Bahşi, “Buna karşı, uluslararası örgütler ve Batı dünyası çirkin bir ikiyüzlülükle islamofobiyi pompalamakla meşguller. Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası örgütlerin Müslümanlara yönelen zulüm karşısındaki sessizliği mevcut zulümleri artırmakta ve yeni zulümlere davetiye çıkarmaktadır. Bizler Memur-Sen olarak, Myanmar hükümetini ve sessiz kalan her kurum ve ülkeyi kınıyoruz. Arakanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Arakan için insani yardım ve diplomasi konusunda ciddi adımlar atılması için çağrıda bulunuyor ve bu konularda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğumuzu duyuruyoruz” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ