Elazığ TSO Başkanı Arslan;'Bu oyunu biz bozacağız'

Genel 14.08.2018 10:01:28 0
Elazığ TSO Başkanı Arslan;
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.08.2018 10:01
Elazığ’da son ekonomik gelişmeler ve döviz kurlarındaki ani dalgalanmalar üzerinde bir eylem planı oluşturulması ile ilgili istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle son ekonomik gelişmeler ve döviz kurlarındaki ani dalgalanmalar üzerinde bir eylem planı oluşturulması ile ilgili istişare toplantısı yapıldı.Toplantıda konuşan Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, kurdaki yükselmenin Türkiye’ye bazı yaptırımlar uygulanmak üzere alınmış bir dizi operasyon olduğunu söyledi.
2014 yılındaki 17-25 Aralık olayları akabinde 15 Temmuz 2016’daki hain darbe kalkışması ve 24 Haziran seçimleri öncesinde Türkiye üzerinde bazı operasyonlar yapılmaya çalışıldığına dikkat çeken Başkan Arslan," Şimdi de bazı ekonomik yaptırımlar uygulanmaktadır. Türkiye’yi özellikle dış siyasette etkisizleştirmek, Türkiye’nin çıkarlarını koruması adına yaptığı bazı faaliyetleri engelleme adına bazı yaptırımlarla karşı karşıyayız. Şuan içinde bulunduğumuz ekonomik durum özellikle döviz üzerinden bizlere bu baskı sağlanıyor. Dövizin şuan ki mevcut rakamları kesinlikle Türkiye’nin hak ettiği, ekonomik oranlarının, borçluluk oranlarının, faiz enflasyon dengenin çok çok üstündedir. Hiçbir şekilde Türkiye’nin hak ettiği bir noktada değil"dedi.
Türkiye’nin kendi dengelerinde ekonomik şartlarına bakıldığında bahsettiği konular üzerinde tüm ekonomistlerin hemfikir olduğuna da dikkat çeken Arslan," Deniyor ki Türkiye’nin döviz rakamlarının olabileceği seviye 3,5 TL’dir. Bunun üzerindeki tüm rakamlar ekonomi ve dövizin fiyatlanması marifetiyle Türkiye’nin üzerinde oluşturulmak istenen baskıdan başka bir şey değildir“ ifadelerini kullandı.
Ekonominin içinde olan ve üretim yapan insanlar olarak bu oyunun bozacaklarının üzerinde duran Arslan, “Biz reel ekonominin içinde ekonomiye yön veren üreten ticaret yapan insanlar olarak aynı zamanda Elazığ’ın en büyük ekonomik sivil toplum örgütü olarak söyleyecek sözlerimiz var. Almamız gereken tedbirlerimiz ve bazı duruşlarımız var. Kesinlikle ticari faaliyetlerinin durdurulmasını herhangi bir şekilde herhangi bir ürün için fiyat verilmemesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Bunu yapan firmalar art niyetlidir. Bu oyunu, ekonominin içinde olan, yıllardır ticaret yapan, üretim yapan insanlar olarak ve STK yöneticileri olarak biz bozacağız“diyerek sözlerini tamamladı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ