Efsane dergi 17 yaşına girdi

Erzurum’da Yayınlanan Türkiye’nin En Uzun Soluklu Şehir Mizah Dergilerinden Fırfırik, 17’nci Yılına Girdi.

Genel 2.01.2020 11:21:58 0
Efsane dergi 17 yaşına girdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.01.2020 11:21

Erzurum’da yayınlanan Türkiye’nin en uzun soluklu şehir mizah dergilerinden Fırfırik, 17’nci yılına girdi.

Vedat Refayeli’nin sahibi ve yazı işleri müdürü olduğu Fırfırik Dergisi, 1 Ocak’ta çıkan sayısı ile 358’nci sayıya ulaştı. Erzurum’un gündemine ilişkin konularını mizahı bir dille ele alan ve yöre şivesinin yeraldığı derginin yayın yılı 17 yıla çıktı. 16 sahifeden oluşan ve ‘’Farfaruk abiden bumbalar’’, ‘’Baldodak Heyro’’ gibi köşelerin de yayınlandığı aylık derginin bu sayısında da yerel yöneticilerin uygulamaları esprili bir dille ele alındı. Türkiye’nin en uzun soluklu şehir mizah dergilerinden olan ve ‘’Beleş okuyanın kaynanası öle’’ sloganı ile yayınını sürdüren Fırfırik Dergisine Selahattin Şener, Murat Balkuş ve Zafer Taş da esprileri ile renk katıyorlar. Erzurum’da yayınlanan bölge gazetesi PUSULA’nın okuyucularına ücretsiz dağıtılan dergi abonelerine 10 liradan satılıyor.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç.Dr.Besim Yıldırım tarafından tez konusu da olan Fırfırik’in sadece yurt içinde değil yurt dışında da aboneleri bulunuyor.

Mizah gazetesinin sahibi Vedat Refayeli, 17’nci yıla girmenin mutluluğunu ve gururunu taşıdıklarını belirterek, ‘’Amacımız hoşgörü kültürünün gelişmesine katkı sağlamak ve yüzlerin bir nebze de olsa gülmesini sağlamaktır. İdeolojik bir yönümüzün olmadığı gibi ilin sorunlarının da mizahi dille ele alınıp çözümüne katkı sunmaktır. Bunu yaparken biraz dilimiz sivri olabiliyor. Bu da mizahın dilinin sivriliğinden olsa gerek. Özellikle de buraya kadar gelmemizde yerel yöneticilerin olumlu yaklaşımları rol oynadı. Sonsuz hoşgörüleri sebebiyle onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. ’’ dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ