DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus: Kovid-19 salgınını iki yıldan daha kısa bir sürede bitirmeyi umuyoruz

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, 'Bu salgını (Kovid-19) iki yıldan daha kısa bir sürede bitirmeyi umuyoruz.' dedi.

Genel 21.08.2020 20:12:33 0
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus: Kovid-19 salgınını iki yıldan daha kısa bir sürede bitirmeyi umuyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.08.2020 20:12

CENEVRE (AA) - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, 100 yıl önce ortaya çıkan İspanyol gribi ile yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) karşılaştırarak, "Küreselleşme, yakınlık ve bağlanmışlık gibi dezavantajlarımız var. Fakat gelişmiş teknoloji gibi bir avantajımız var. Dolayısıyla, bu salgını (Kovid-19) iki yıldan daha kısa bir sürede bitirmeyi umuyoruz." dedi.

Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan merkezinde video konferans yöntemiyle düzenlenen basın toplantısında, dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısının 22 milyonu, ölü sayısının da 780 bini geçtiğini söyledi.

Salgında sadece vaka ve ölüm sayısının önemli olmadığını anlatan Ghebreyesus, ayrıca hastaneye yatış ve yoğun bakım hastalarının sayısında artış olduğunu, bunun sağlık sistemleri üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu ve diğer sağlık hizmetlerinin aksadığına dikkati çekti.

Ghebreyesus, isim vermeden dünyada birkaç ülkede çok az veya hiç iletimin olmadığı uzun bir dönemden sonra salgının yeniden ortaya çıktığına işaret ederek, ülkelerin toplu vakaları hızlı bir şekilde belirleyip önlem almasının hayati öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Aşı bulunana kadar hiçbir ülkenin mevcut durumu sürdüremeyeceği uyarısında bulunan Ghebreyesus, şöyle konuştu:

"Aşı hayati bir araç olacak ve mümkün olan en kısa sürede aşı bulunmasını umuyoruz. Ancak bir aşımızın olacağının da garantisi yok ve aşımız olsa bile bu pandemiyi tek başına sona erdirmeyecek. Hepimiz şu an sahip olduğumuz araçları kullanarak bu virüsü kontrol etmeyi ve yönetmeyi öğrenmek zorundayız. Kendimizi ve birbirimizi güvende tutmak için günlük yaşamlarımızda gerekli olan düzenlemeleri yapmalıyız."

Ghebreyesus, salgını bastırmak için "ülkelerin kapatılmasının" sağlık sistemleri üzerindeki baskıyı azaltacağını belirterek, "Fakat, kapatmalar hiçbir ülke için uzun vadeli bir çözüm değil. Yaşam ve geçim kaynakları arasında veya sağlık ile ekonomi arasında seçim yapmamıza gerek yok. Bu yanlış bir seçimdir. Aksine salgın, sağlık ve ekonominin birbirinden ayrılamaz olduğunu bize hatırlatıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasının son bölümünde 1918'de ortaya çıkan İspanyol gribinin iki yılda sona erdiğini anımsatan Ghebreyesus, "Küreselleşme, yakınlık ve bağlanmışlık gibi dezavantajlarımız var. Fakat gelişmiş teknoloji gibi bir avantajımız var. Dolayısıyla bu salgının iki yıldan daha kısa bir sürede bitirmeyi umuyoruz." ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ