Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Cumhurbaşkanı Vekili: "Tek güvencemiz Türkiye ve Türk halkıdır"

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Cumhurbaşkanı Vekili Hızırbek Gayretullah Malatya’da

Genel 20.12.2019 13:29:05 0
Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Cumhurbaşkanı Vekili: "Tek güvencemiz Türkiye ve Türk halkıdır"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.12.2019 13:29

Malatya’ya ziyarette bulunan Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Cumhurbaşkanı Vekili Hızırbek Gayretullah, "Tek güvencemiz Türkiye ve Türk halkıdır" dedi.

Doğu Türkistan halkının uğradığı zulmü duyurmak ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliğine imza göndermek amacıyla Malatya Demokrasi Platformu tarafından organize edilen imza kampanyası nedeniyle Malatya’ya davet edilen Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Cumhurbaşkanı vekili Hızırbek Gayretullah, Malatya’da kahvaltıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir otelde bir araya geldi.

Hızırbek Gayretullah, Çin zulmünün altında ezilen ve büyük işkencelere direnen Doğu Türkistan halkının içerisinde bulunduğu durumu anlattı. Gayretullah, umutlarının önce Allah, sonra Türkiye olduğunu belirterek, “Verdiğiniz destek en büyük onur ve güç kaynağıdır. Tek kalemiz Türkiye. Ben 80 yaşındayım. Bu çalışmalarımız Türk tarihinde yerini alacaktır. Bu mücadeleler kolay değildir. Karşımıza öyle engeller çıkıyor ki bakıyorsunuz tanıdıklar bile çıkıyor. Bunları da yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Gayretullah, “Rahmetli Özal, Doğu Türkistan’ı söylediklerinde ’bunlar Müslüman mı Türk mü’ diyor. Dönemin Bakanı Mustafa Taşar ise ’Efendim bunlar hem Müslüman hem Türk’ cevabını veriyor. Bunların asıl sebebi, Türk milletine Türk kardeşlerimize, kendimizi yeterince tanıtamamamızdır. Sorun buradadır. İnşallah bundan sonra anlatacağız. Tek güvencemiz Türkiye ve Türk halkıdır" diye konuştu.

2 defa suikasta uğradığını hatırlatan Gayretullah, “Allah’ın izniyle bunlar beni korkutamaz. 1 numarada hedef benim. Ben Allah’a inanıyorum. Kimseden korkum yok. Benim ailem 200 yıldır Çin ve Rusya ile mücadele ediyor. Yarın ahirette ben atalarıma ne cevap vereceğim. Ben babamın vasiyetini devraldım. 60 yıldır uğraşıyorum" şeklinde konuştu.

Malatya Demokrasi Platformu Genel Sekreteri Ayşe Ece Budan da her zaman Doğu Türkistan’ın yanında olduklarını belirterek, Malatya’da kendilerini görmekten onur duyduklarını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ