Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi

Genel 17.01.2018 07:38:02 0
Doğu Ekspresi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.01.2018 07:38
Doğu Ekspres seferleri Ocak ayında da yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü resmi verilerine göre; Doğu Ekspresi ile 15 Ocak 2018 tarihi itibariyle 14 bin 165 kişi Kars’a geldi.
Doğu Ekspresiyle Türkiye’nin 81 ilinden insanlar Kars’a akın akın gelirken, Kars’taki oteller de yüzde 100 doluluk oranı yakaladı. Yolcularına unutulmaz bir gezi sunan Doğu Ekspresi, eklenen ek vagonlara rağmen adeta talebi karşılayamıyor. Her geçen daha çok ilgi gören Doğu Ekspresi’nde geliş ve gidişler tamamen dolu. Kars’a gelmek isteyenler aylar öncesinden yer bulma yarışına giriyor.
Doğu Ekspresi’nin geçmişte nereyse seferlerini durdurma noktasına geldiğini ifade eden Kars Otel Müdürü Turizmci Mehmet Duman, Doğu Ekspresi’ne son günlerde gösterilen yoğun ilginin turizmcileri memnun ettiğini belirtti.
Turizmci Mehmet Duman, "Malumunuz gördüğünüz gibi Doğu Ekspresi’ne yoğun bir ilgi var. Bunun temel sebebi Doğu Ekspresi nostaljik görüntüsüyle, keyifli doğa manzarasıyla kışın ayrı tadını Kars’ta geçirmenizi sağlıyor. Dolayısıyla aynı zamanda sosyal medyada paylaşımlarla Doğu Eksperi’ne biraz daha farkındalık attı. Bu farkındalık aynı zamanda Kars’a da yaramış oldu" dedi.

"Kars şuan yüzde 100’ün üzerinde bir konaklama ile karşı karşıya"
Kars’ın şuanda yüzde 100’ün üzerinde konaklamayla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Duman, "Özellikle Kars’a gelen yerli yabancı misafirlerimizin ortalama yaş kategorisi 40 ile 65 yaşları arasında oluyordu. Ancak Doğu Ekspresi’nin sosyal medyada yaygın bir şekilde kullanılması yaş kategorisini biraz daha gençlere yönelik, yani 20 ve 28 yaşlar arasına getirdi. Bu aynı zamanda hem konaklama sayısında, hem Doğu Ekspresi yolcu sayısında bir artış gösterdi. Şuan Doğu Ekspresi için bilet bulunmuyor. Gerçekten çok yaygın bir şekilde sitemlerde oluşuyor yolcular bakımından, talep çok olduğu için yani yüzde 100 doluluk oranında, ancak bir o kadar da talep olduğunu rahat bir şekilde ifade edebiliriz. Keza aynı şekilde konaklama işletmeleri de yüzde 100’lük doluluk oranında, özellikle Aralık ve Mart ayı içerisinde Kars şuan yüzde 100’ün üzerinde bir konaklama ile karşı karşıya. Hatta şunu da gönül rahatlığıyla ifade edebiliriz. Arz şuan talebi karşılayamıyor" diye konuştu.

"Yoğun talep belki de Doğu Ekspresi’ni bir Orient Ekspres veya Sibirya Ekspresi haline getirebilir"
Doğu Ekspresi’nin çok iyi bir noktaya geldiğini hatırlatan Turizmci Mehmet Duman, "Geçmiş yıllara baktığımızda Doğu Ekspresi biraz daha talep görmediği için neredeyse belki zorunlu bir hizmet olmasaydı, kapanır olacaktı veya kapanma noktasına gelecekti. Ama şuan baktığınızda gerçekten çok yaygın bir şekilde tercih ediliyor. Bir dönem sadece Kars ve Erzurum, Kars ve Ankara arasında hatta İstanbul da dahil olmak üzere burada yaşayan vatandaşlarımızın yolcu taşımacılığını gerçekleştiriyordu. Tabi o geçmişteki nostaljik özelliği ile birlikte çok iyi bir noktaya ve çok iyi bir konuma geldi. Hatta şuan Doğu Ekspresi’nin bu yoğun ilgisi, yoğun talebi belki de Doğu Ekspresini bir Orient Ekspres veya Sibirya Ekspresi haline getirebilir. Biz turizmciler olarak böyle ümit ediyoruz. Böyle görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Doğu Ekspresiyle Kars’a gelenlerin çoğunluğunu üniversite öğrencileri oluşturuyor. Yaklaşık 26 saatlik bir yolculuğun ardından Kars Tren Garı’na gelen yolcular, buradan otellere transfer ediliyor. Geceyi Kars’ta geçiren yolcular, Çıldır Gölü, Ani Ören Yeri, Sarıkamış, Kars Kalesi’ni geziyor. Kars’ın olmazsa olmazı, kış sofralarının eşsiz yemeği kaz etinden tadan misafirler daha sonra Doğu Ekspresi’yle Kars’tan ayrılıyor.

İlave vagonlarla talep karşılanmaya çalışılıyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yoğun talep nedeniyle Doğu Ekspresine ait tüm vagonlardaki biletlerin çok kısa sürede satıldığını belirterek talebin yoğun olduğu günler için trene ilave vagon verilmek suretiyle taleplerin karşılanmaya çalışıldığını açıkladı.
Öte yandan konuyla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında, Ankara-Kars arasında işleyen Doğu Ekspresi’nde yer bulunamaması ile ilgili bazı iddialar ortaya atılmaktadır. Ankara-Kars arasında işlemekte olan Doğu Ekspresi’nin vagonlarına ait biletler bir ay öncesinden tüm vatandaşlarımıza açık olarak bilet satış sistemi aracılığıyla satılmaktadır. Trenin mevcut vagonlarının dışında tur şirketleri ile yıllık plan ile vagon kiralaması yapılmakta, kiralama yapılan vagonlar Doğu Ekspresine fazladan ilave edilmekte, kiralama yapan tur şirketleri bilet satışının yanında otel yemek ve gezi paketi halinde hizmet vermekte ve buna göre fiyatlarını belirlemektedir. Yoğun talep nedeniyle Doğu Ekspresine ait tüm vagonlardaki biletler çok kısa bir süre içerisinde satılmaktadır. Talebin yoğun olduğu günler için trene ilave vagon verilmek suretiyle talepler karşılanmaya çalışılmaktadır" denildi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ