Doğa severler terörden temizlenen sat göllerinde şenlik düzenlediler

Hakkari Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları kulübü 3 bin 100 rakımlı sat göllerinde düzenlediği “Doğa Sporları Şenliği” renkli görüntülere sahne oldu.

Genel 1.07.2018 21:50:16 0
Doğa severler terörden temizlenen sat göllerinde şenlik düzenlediler
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.07.2018 21:50

Hakkari Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları kulübü 3 bin 100 rakımlı sat göllerinde düzenlediği “Doğa Sporları Şenliği” renkli görüntülere sahne oldu.


Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde geçen yıl güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla terörden arındırılan 3 bin 100 rakımlı Sat buzul göllerinde düzenlenen "Doğa Sporları şenliği" renkli görüntülere sahne oldu. Hakkari Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları kulübü tarafından düzenlenen doğa şenliğine il dışından olmak üzere onlarca doğasever ve sporcu katıldı. 3 gün boyunca devam eden şenlikte güvenlik güçleri hakim tepelerde huzuru sağlarken doğaseverler ise sat göllerinde kano, yüzme, bot, doğa yürüyüşü ve tırmanış gibi etkinlikler gerçekleştirdi. Gece geç saatlere kadar yaktıkları kamp ateşi etrafında oturan doğaseverler, Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirerek doyasıya eğlendi. Şenliği değerlendiren Cilo Doğa Derneği Başkanı Hacı Tansu, sat dağları ve sat göllerine il dışından olmak üzere il ve ilçelerden katılım yapan doğaseverlerle birlikte “Doğa Sporları Şenliği” düzenlediklerini söyledi. Bu tür faaliyetleri ilin ve bölgenin doğa sporları açısından tanıtılması amacıya düzenlediklerini ifade eden Tansu, "Yaklaşık 35 kişiyle burada kamp kurduk. Doğaseverlerimizle kano, yüzme, bot, doğa yürüyüşleri gerçekleştirerek bu muhteşem doğayı fotoğrafladılar. Tabi düzenlediğimiz bu tür faaliyetlerin bölgemiz açısından ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bölgemizin turizme kazandırılması için inşallah faaliyetlerimiz devam edecektir” dedi.


Yaklaşık 43 ülkeyi otostopla gezen dağcı ve gezginci Serap Göke ise Hakkari’nin ihtişamlı doğasını görmek için İstanbul’dan geldiğini söyledi. 1999’dan beri dağcılıkla uğraştığını ifade eden Göke, "Esasen Mersinliyim, fakat 8 yaşımdan beri İstanbul’da oturuyoruz. Annem babam öğretmen. Ben de emekliyim. Emekli olduktan sonra daha rahat oldu gezmelerim. Yaklaşık 18 yıldır gezmeye başladım. Gezdiğim ülkelerin genel olarak doğasına yöneldim. Tabi tarihini de merak edip araştırıyorum. Yabancı ülkelerin dışında en çok kendi ülkemin doğasını ve tarihini merak ettim. Toplamda 43 ülke gezdim. Şuan Hakkari’deyim. Otostopla Ege ve Akdeniz’i önce gezdim. Kendime bir proje çizdim. Birinci etapta İstanbul’dan Sivas’a geldim. Hava şartları nedeniyle geri döndüm. Bu sene Sivas’tan Van’a geldim. Oradan da Hakkari’ye geldim. Herkes merak ediyor. Neden tek başına ve otostop. Çünkü her zaman birini bulamıyorum. Neden otostop derseniz? Yine maliyet söz konusu, az parayla çok yer görmek istiyorum. Sonuçta ben emekliyim. İrtibatta olduğum meslektaşım Hacı Tansu’nun cilo sat göllerinde üç günlük programını duydum. Bu benim hayalimdi. Ve şu an buradayım. Kamp kurduktan sonra doğayı gezdik. Güzel birliktelikler oldu. Çok mutluyum. Bu organizasyonu yapan Cilo Dağcılık ekibine sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ