Derme Deresi ikinci etap çalışmaları start alacak

BATTALGAZİ'NİN DEĞERİNE DEĞER KATACAK OLAN VE 1.ETAP ÇALIŞMALARININ DEVAM ETTİĞİ ‘DERME DERESİ’ PROJESİ HAKKINDA DEVLET SU İŞLERİ (DSİ) 9.BÖLGE MÜDÜRÜ MAHMUT DÜNDAR’I ZİYARET EDEREK FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNAN BATTALGAZİ

Genel 17.09.2020 14:26:01 0
Derme Deresi ikinci etap çalışmaları start alacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.09.2020 14:26

Battalgazi’nin değerine değer katacak olan ve 1.etap çalışmalarının devam ettiği ‘Derme Deresi’ projesi hakkında Devlet Su İşleri (DSİ) 9.Bölge Müdürü Mahmut Dündar’ı ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Derme deresi projesindeki 2.etap çalışmaları daha hızlı ilerleyecek” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğüne atanan Mahmut Dündar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Battalgazi’de devam eden ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında Müdür Dündar ile istişarelerde bulunan Başkan Güder, devam eden Derme Deresi Islah Projesi’nin 1.etap çalışmasında bazı nedenlerden dolayı gecikmelerin olduğunu hatırlatarak, 2.etap çalışmalarının daha hızlı ilerlemesi gerektiğinin altını çizdi. Belediye Başkan Yardımcılarının da katıldığı ziyarette Başkan Güder, Müdür Dündar’a Malatya kayısısı hediye etti.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in yapmış olduğu bu nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Derme Deresi 1. etap çalışmalarının hızlı bir şekilde sonuçlandırılması için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. 2. etapta düşünülen dere ıslahı ile ilgili de projenin de koordineli bir şekilde hazırlanıp yatırım programına alınarak ihalesinin gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini belirten Dündar, şunları söyledi:

“Bu doğrultuda çalışmalarımız devam edecek. Bu çalışmaların tamamında Osman Güder başkanımız ve ekibi de çalışmalarda kendilerine düşen işleri yerine getiriyorlar. 1 Etapta kamulaştırma kaynaklı gecikmeler yaşandı. Buna pandemi ve depremde eklenince gecikmeler yaşandı. Bu süreyi telafi etme anlamında 2. Etapta projelerimizi hazırlarken, aynı sıkıntılarla karşılaşmamak adına proje üzerinde çalışan birimlerimize gerekli talimatlar verildi. Bu süreci Battalgazi Belediyemiz ile birlikte gerekli koordinasyonu sağlayarak, bir sıkıntı yaşamadan hızlı bir şekilde ıslah çalışmamızı gerçekleştirmek istiyoruz. Bu koordineli çalışma sürdüğü müddetçe sorunları daha hızlı aşarız. Osman Güder başkanımızı gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Başkanımız ve ekibine şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum."

Kurumlar arası istişareye büyük önem verdiklerini dile getiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise doğal afetlerden kaynaklı son dönemlerde ciddi sorunlar yaşandığını anımsatarak “Bu tür sorunları Malatya’mızda yaşamamak için önlem almamız gerekiyor. Sorun yaşayabileceğimiz yerlerden biri de Derme Deresi” dedi.

Derme Deresi projesinin yaklaşık 1 yıldır takip edilen bir proje olduğunu belirten Güder, “Şuan bu projenin 1. etabı Battalgazi’mizde sürüyor. 2. etap çalışmaları hakkında istişarelerde bulunmak amacıyla ziyaretimizi gerçekleştirdik. Derme deresi projesindeki 2.etap çalışmaları daha hızlı ilerleyecek. Amacımız Belediye olarak Derme Deresi’nin 8 kilometresini de ıslah ederek, taşkın oluşabilecek suların tahliyesine katkıda bulunmasıdır” ifadelerine yer verdi.

İstişareler sonucunda en güzel çalışmayı vatandaşlara sunmak için ortak çalışmaların devam edeceğini belirten Güder, “Birlikten kuvvet doğar mantığıyla vatandaşımıza layık oldukları en güzel çalışmaları yapmak için elimizden ne geliyorsa ortaya koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kurumlar arası istişarelere çok önem veriyoruz. İnşallah Rabbim’in de inayeti ile daha güzel bir Battalgazi inşa etmek bize nasip olur” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ