Depremzede çocuklar evlerini çizdikleri resimleri kale direğinde sergiliyor

İzmir'de, depremin ardından Bornova Stadyumu'na kurulan çadırlarda barınan ailelerin çocukları, gönüllüler eşliğinde yaptıkları resimleri kale direğinde sergiliyor.

Genel 3.11.2020 14:14:32 0
Depremzede çocuklar evlerini çizdikleri resimleri kale direğinde sergiliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.11.2020 14:14

İZMİR (AA) - İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasar alan ya da yıkılan ailelerden bazıları, stadyumda kurulan çadırlarda barınıyor.

Burada birbiriyle tanışan afetzede çocuklar, yardımseverlerin gönderdikleri oyuncaklarla oynayıp boyalarla resim yaparak eğlenceli vakit geçiriyor.

Depremin izlerini bu şekilde silmeye çalışan çocuklar, genellikle içinde ev ve aile figürlerinin de yer aldığı resimleri, kale direklerine asıyorlar.

"Aklımızdan deprem çıkıyor"

Ailesiyle çadırda konaklayan çocuklardan İrem Taşdemir, deprem nedeniyle çok korktuklarını ve üzüldüklerini belirterek güvenli olmadığı için evlerine giremediklerini ve Bornova Stadyumu'na kurulan çadırlarda konakladıklarını söyledi.

Konaklama alanında gönüllüler eşliğinde oyunlar oynadıklarını ifade eden Taşdemir, "Ablalar bizi oyuncaklarla oynatıyor. Hep beraber resim yapıyoruz. Her gün meyve suyu veriliyor. Aklımızdan deprem çıkıyor." dedi.

Gönüllü Ata Türkşen ise depremin ardından arkadaşlarıyla sosyal medyadan örgütlendiklerini belirterek 20-25 kişilik bir gönüllü grubuyla faaliyet yürüttüklerini dile getirdi.

Gelen yardımları depremzedelere dağıttıklarını belirten Türkşen, "Bazı arkadaşlarımız çocuklarla ilgileniyor. Onlarla oyunlar oynuyor, boyama kitaplarını boyuyorlar ve bir şeyler öğretmeye çalışıyorlar. Bir nebze de olsa deprem psikolojisini atlatmalarına yardımcı olmak istiyorlar." diye konuştu.

"Rabbim devletimizi başımızdan eksik etmesin"

Çadırda konaklayan depremzedelerden Aysel Uygun da Yeşilova Mahallesi'ndeki evlerinin depremde yan yattığını ve çok korktuklarını anlattı.

Aceleyle evden çıktıklarını belirten Uygun, "Buraya geldik. Rabbim, devletimizi başımızdan eksik etmesin. Allah, AFAD'dan razı olsun. Her şeyimizi yapıyorlar, veriyorlar." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ