Depremde yaşamını yitiren Onur’a yazılan şiir herkesi ağlattı

Elazığ’da Meydana Gelen Depremde Hayatını Kaybeden 11 Yaşındaki Onur Yıldız’a Arkadaşı Tarafından Yazılan Şiir Herkesi Hiç Kıra Hıçkıra Ağlattı.

Genel 24.02.2020 16:29:12 0
Depremde yaşamını yitiren Onur’a yazılan şiir herkesi ağlattı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.02.2020 16:29

Elazığ’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Onur Yıldız için arkadaşı tarafından yazılan şiir okulda herkesi ağlattı.

24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik deprem nedeniyle Elazığ’da eğitim öğretimin yarı yıl tatili 3 hafta uzatılmak zorunda kalmasının ardından bugün öğrenciler ders başı yaptı. Ders zilinin çalmasıyla birlikte depremden dolayı hayatını kaybeden öğrencilerin okullarında da hüzün yaşandı. Mustafapaşa Mahallesinde bulunan Aykent apartmanının çökmesi sonucunda hayatını kaybeden Onur Yıldız’ın eğitim gördüğü Şehit Sezer Aydemir İmam Hatip Ortaokulun da da ilk gün hüzünlü geçti. Onur için başka bir sınıftan arkadaşının yazdığı şiir okulun bahçesinde okundu. Şiirin okunmasıyla arkadaşları ve öğretmenleri göz yaşlarına hakim olamadı. 6-B sınıfında eğitim göre Onur’un boş kalan masasına da fotoğrafı ve karanfiller bırakıldı. İlk derste Onur’un arkadaşları ve öğretmenleri tarafından Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Onur’un çok hareketli ve neşeli bir öğrenci olduğunu belirten Arapça öğretmeni Özlem Esinti, “Çok sevdiğim bir öğrenciydi. Samimi bir öğrenciydi anlaşırdık. Aramız çok iyiydi. İlk duyduğumda inanmak istemedim. Günlerce kedime gelemedim. Hiç yerinde durmazdı. Arkadaşları ile çok iyi anlaşırdı” dedi.

Onur’un sıra arkadaşı olduğunu belirten Umut Taşdemir ise “Çok güzel bir öğrenciydi. Paylaşımcıydı. Beşiktaşlıydı futbol oynamayı çok severdi. Onur olmadığı için sırama oturamadım” diye konuştu.

Onur ile çok samimi olduğunu anlatan Ahmet Baki Gülenoğlu da, “Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. En sevdiği şey futbol oynamaktı. İçeri girdiğimizde bizimle hep şakalaşırdı. Bugün geldiğimde Onur yoktu. Kendimi çok kötü hissettim. Ağladım. Namaz kılacaktım. Arkadaşlarım beni aradılar. Onur öldü dediğinde kendisine şaka yapma bu işin şakası olmaz dedim. İnanamadım. Duyduğumda ağlamaya başladım. O gece hiç uyumadım. Teneffüslerde hiç ayrılmazdık” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ