Depremde hasar gören minare böyle yıkıldı

Elazığ Depreminin Ardından Başlatılan Çalişmalar Kapsamında Acil Yıkım Kararı Verilen Ve Kentsel Dönüşüm Yapılacak Alanlarda Bin 200 Binanın Yıkımı Tamamlandı. Yıkım Çalişmalari Kapsamında Ağır Hasar Alan Ve Yıkım Çalişmas

Genel 25.02.2020 10:40:29 0
Depremde hasar gören minare böyle yıkıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.02.2020 10:40

Elazığ depreminin ardından başlatılan çalışmalar kapsamında acil yıkım kararı verilen ve kentsel dönüşüm yapılacak alanlarda bin 200 binanın yıkımı tamamlandı. Yıkım çalışmaları kapsamında ağır hasar alan ve yıkım çalışması başlatılan 45 yıllık Hacı Osmaniye Camii’nin minaresinin kontrollü yıkılma anı kameralara yansıdı.

Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin arından hasar gören yapıların yıkımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde kontrollü olarak devam ediyor. Özellikle deprem nedeniyle ölümlerin meydana geldiği Mustafa Paşa ile Sürsürü Mahallesi başta olmak üzere Abdullahpaşa, Rüstempaşa dahil diğer mahallelerde aralıksız olarak çalışma yapılıyor.Yıkım çalışmalarında 19 uzun erişimli yıkım makinesi makas, 50 ekskavatör ve 100 hafriyat kamyonu olmak üzere 169 iş makinesinin yer aldığı öğrenildi. Depremin hemen ardından başlatılan çalışmalar kapsamında ağır hasarlı ve kentsel dönüşüm kapsamında şuana kadar bin 200 yapının yıkımının tamamlandığı, enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Yıkımların aralıksız olarak acil ve riskli bölgelerde planlı olarak devam edeceği kaydedildi.

45 yıllık cami depreme dayanamadı

Mustafapaşa Mahallesinde bulunan ve 1975 yılında yapılan Hacı Osmaniye Camiide ağır hasar aldı. Hasar gören caminin ilk önce minaresi kontrollü olarak yıkıldı. Minarenin yıkım anı da kameralara yansıdı. Ardından caminin yıkımı iş makineleriyle kontrollü olarak başlatıldı.

Mahalle muhtarı Yusuf Çakmak, “Bu gün Hacı Osmaniye Camii yıkılıyor. Camimiz 1975 yılında yapıldı. Bugün minaresi yıkıldı. Şuan yıkımı halen devam ediyor. Minarenin yıkımı esnasında epey bir kalabalık vardı.Yıkımlar mahallemizde halen devam ediyor. Mustafapaşa mahallesinin yüzde 70’i yok sayılır"dedi.

İtiraz sayısı 14 bin 342’ye yükseldi

19 bin 821 bağımsız bölümden oluşan yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı 8 bin 519 yapı başta olmak üzere orta ve hafif hasarlı binalar için itiraz süreci 17 Şubat’ta başlatılmıştı. Bugün itibariyle 2 ilçe ve bir belde ile birlikte 18 noktada devam eden itiraz sürecinde başvuru sayısı 14 bin 342 olduğu bildirildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ