Darendeli kadınlara iş imkanı

Genel 23.11.2018 15:45:13 0
Darendeli kadınlara iş imkanı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.11.2018 15:45
Darende Kadınlar Derneği tarafından Darendeli kadınlara iş imkanı sağlamak amacıyla hazırlanan “Tekstil Geçimim Olsun” adlı projenin uygulanması başladı.
Proje kapsamında Yukarıulupınar Mahallesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurstaki kursiyerlere malzeme dağıtımı yapıldı. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İşbirliği Genel Müdürlüğünce desteklenen projenin ilk uygulama yeri olan Yukarıulupınar Mahallesindeki törende bir konuşma yapan Darende Kadınlar Derneği başkanı Nuray Ateş “İlçemiz merkez ve mahallelerinde ikamet eden sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk İçinde bulunan yardıma muhtaç kadınlarımıza iş imkanı oluşturarak aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla uyguladığımız projemiz ile yoksul aileler başta olmak üzere hedef kitlemiz içerisinde yer alan aile bireylerinin gelir seviyesini yükseltmeyi, yaşam standartlarını ileri seviyeye çıkartarak kadınlarımızın öz güven sahibi, girişimci ve hak ettiği yeri alan toplumun temel taşı haline getirilmese yardımcı olacağız. Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı olarak açılan kurslardaki gelir seviyesi düşük kursiyerlere temrinlik desteği, Kadın konulu konferans ve paneller, Kadının toplumdaki önemini artırıcı etkinlikler, geziler ve sergilerle projemizdeki hedef kitlesi kadınlarımızla faaliyetleri sürdüreceğiz. Yeni ufuklar açmayı planladığımız projemizle hedeflerimiz istihdam sağlamak, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulmasına örnek teşkil etmek, ekonomik özgürlüğünü kazanmış bir kadının daha güçlü olacağından hiç kuşkusuz kadına şiddetin azalmasında önemli bir rol oynamak, ilçemizde yaşayan sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk içinde bulunan ailelerin gelir elde etmelerine yardımcı olmak olarak özetleyebiliriz” şeklinde konuştu.
İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince ise, “İlçemizdeki kadınlarımızın meslek edinmesi, İş hayatına atılmaları ve sosyal hayata katılmasını sağlayarak hayat standartlarını yükseltmeleri açısından örnek bir proje hazırlayan ve bu gün hayata geçirmek üzere toplandığımız burada "Tekstil Geçimim Olsun" adlı projelerini yürüttükleri için Darende Kadınlar Derneği Yönetimi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mahalle Muhtarlığımıza teşekkür ederim” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ