Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karakurt-Horasan yolunun açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolunun 40 kilometrelik bölümünün açılışını yaptı.

Genel 5.12.2020 17:34:20 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karakurt-Horasan yolunun açılışını yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.12.2020 17:34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolunun 40 kilometrelik bölümünün açılışını yaptı.

Kars ile Erzurum arasındaki ’Sarıkamış-Karakurt- Horasan’ bölünmüş yolu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferansla katıldığı programla açıldı. Açılışa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karsismailoğlu, Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Sarıkamış Kaymakamı Recep Koşal, Karayolları Kars ve Erzurum Bölge Müdürleri ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın katıldı.

Karakurt-Horasan bölünmüş yolun açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı bakanı Adil Karsismailoğlu, “Kış turizminde de ülkemiz için çok önemli bir yere sahip, dünyanın sayılı merkezlerinden, bizde şehirlerimizin büyüyen yapısına ayak uyduran ve gelişimini destekleyen ulaşım ve iletişim yatırımlarını tek tek hayata geçiriyoruz. Açılışını gerçekleştireceğimiz Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolu da en önemlilerinden birisi, bölgemiz yakın zamanda Aras nehri üzerinde inşası devam eden Karakurt barajına kavuşacak. Barajın inşasından sonra vatandaşlarımızın konforlu, güvenli ve zamandan tasarruf ederek seyahat edebilmeleri için baraj havzası içinde kalan mevcut yol yerine yep yeni bir yolun yapımını tamamladık. Sayın Cumhurbaşkanım, 18 yıldır devam eden ulaştırma ve altyapı hamlesi, adeta Türkiye’mizin kaderini değiştirmiştir. İlmek ilmek işlediğimiz ulaştırma altyapımız, reformlarımız, dev projelerimiz ile güçlü yarınlara emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Karaismailoğlu, “Avrupa’dan Asya’ya kesintisiz bağlantı oluşturan Marmaray ile Çine’e uzanan ihracat yolculuğumuz başlıyor. İstanbul’dan Çin’e ulaşacak ilk ihracat trenimiz İstanbul’dan uğurlandı. Sürekli büyüme yolunda olan gayret gösteren iki güzide kurumumuz, akıllı hareketlilik çözümlerimizle haberleşme alt yapılarımızla, ekonomimize, ihracatımıza, omuz vermeye devam ediyoruz. Güzide şehirlerimiz Kars ve Erzurum içinde 45.7 kilometre uzunluğundaki Sarıkamış-Karakurt-Horasan’ı projelendirdik. Karakurt Barajının göl sahası içerisinde geçen 3 bin 565 metre uzunluğunda 5 adet çift viyadük bulunuyor. Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolunun hizmete sokulmasıyla güzergah üzerinde bulunan köyleri il ve ilçe merkezlerine çok daha hızlı konforlu bir şekilde bağladık. Kars ve Erzurum’u önemli merkezler haline getiriyoruz. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattını hizmete açarak, Çin’i Londra’ya bağlayan en kısa ticaret koridorunu oluşturduk. Kars ve Erzurum Lojistik Merkezlerinin inşasını tamamlayarak hizmete açıyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Karakurt-Horasan yolunun açılışı yapıldı. Bakan Karaismailoğlu, yeni yolda bir süre araç kullandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ