Çocuklardan "Keşfedilmemiş Renkler" sergisi

Elazığ’ın Arıcak ilçesine bağlı bir beldede eğitim gören öğrencilerin hazırladığı resimlerle sergi açıldı. Elazığ’ın en uzak beldesi olan Üçocak ortaokul öğrencileri öğretmenlerinin desteğiyle , ‘Keşfedilmemiş Renkler??

Genel 25.05.2019 11:37:00 0
Çocuklardan "Keşfedilmemiş Renkler" sergisi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.05.2019 11:37

Elazığ’ın Arıcak ilçesine bağlı bir beldede eğitim gören öğrencilerin hazırladığı resimlerle sergi açıldı.

Elazığ’ın en uzak beldesi olan Üçocak ortaokul öğrencileri öğretmenlerinin desteğiyle , ‘Keşfedilmemiş Renkler’ temalı resim çalışması yaptı. Okul açıldığı günden itibaren çalışan öğrenciler, hem güzel vakit geçirmeyi, hemde resim yapmayı öğrendi. Öğrencilerin hazırladığı resimlerle kent merkezinde bir merkezde sergi açılışı yapıldı. 40 öğrencinin yaptığı 54 resim, sergiyi gezenler tarafından beğeniyle takip edildi.Öğrenciler tarafından ‘Karakalem’ ve ‘Baskı’ tekniği ile hazırlanan serginin iki gün boyunca açık kalacağı bildirildi.

1 yıl boyunca yapılmış çalışmalar sergilendi

Sergi ve çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Üçocak Ortaokul Görsel Sanatlar Öğretmeni Rağda Ekin, “Bugün burada Arıcak ilçemizin en ücra beldesi olan Üçocak Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan, ‘Keşfedilmemiş Renkler’ temalı resim sergisinin açılışın yaptık. Bu sergide toplam 40 öğrencimizin katılımıyla 54 tane eser sergileniyor. Sergimizin ana teması belirlememizin sebebi vizyon 2023 yılında görsel sanatlar, sosyal sportif faaliyetlerin öğrencilerin hayata hazırlanmasında büyük rol oynadığıdır. Ders ve kurs kapsamında bir yıl boyunca yapılmış çalışmalardır. Genel olarak kara kalem ve baskı tekniği kullanarak eserleri oluşturduk” dedi.

"Yeteneğimizi ortaya çıkarmaya çalıştık"

Öğrencilerinden Gülsüm Bayet ise, “ ‘Keşfedilmemiş Renkler’ sergisi kapsamında burada bulunuyoruz. Burada yeteneğimizi ön plana çıkarmaya çalıştık. Öğretmenimizin de fazlasıyla bizlere yardımcı oldu” ifadelerini kullandı.

Sergi Açılışına, Vali Yardımcılarından Uhut Emre Koyuncu ile Mehmet Fevzi Dönmez, Arıcak Kaymakamı Şenol Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Eğitim Bir Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, STK temsilcileri, öğretmenler,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ