Çocuk sinemacıların kadrajından 'Vizontele' beyaz perdede

Çocuk Sinema Okulunun, 19 yıl sonra yeniden çektiği Yılmaz Erdoğan'ın Vizontele filmi seyirciyle buluştu.

Genel 11.06.2019 14:04:27 0
Çocuk sinemacıların kadrajından
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.06.2019 14:04

ANKARA

Çocuk Sinema Okulunun 19 yıl sonra yeniden çektiği Yılmaz Erdoğan'ın Vizontele filmi, beyaz perdede izleyiciyle buluştu.

Bir alışveriş merkezinin sinema salonunda düzenlenen galaya, filmde görevli 33 çocuğun yanı sıra Göktürk İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri, Çocuk Sinema Okulu yapımcılarından Esra Özge Aktürk, oyuncu Emre Turanlı, sinema ve eğitim dünyasından isimler ile "Müslüm" filminin yapımcısı Nuri Yıldırım da katıldı.

Yılmaz Erdoğan, gala için minik sinema tutkunlarına gönderdiği görüntülü mesajında, öğrencilerin ortaya koyduğu işin çok anlamlı olduğuna işaret ederek, "Çocuk zekasının birleşip bir filmi 19 yıl sonra yeniden sizin gözünüz, sizin yeteneğinizle bir araya getirmek muhteşem bir şey." değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, çocukların kendilerinin de bir film çekeceğine olan inancını dile getirdi.

Sinema dalında 6 ay eğitim aldılar

Oyuncu Emre Turanlı, üç yıl önce başlattıkları Çocuk Sinema Okulundaki eğitimlerle dijitalleşen dünyada pek çok şeye net cevap veren çocukların sinema dalında da çok önemli işler yaptıklarını ifade etti. Turanlı, Vizontele'de yer alan 33 çocuğun hem oyunculuk yaptığını hem de kamera arkasında görev aldığını anlattı.

Yapımcı Aktürk ise son zamanlarda sosyal medya mecralarına ilgisi artan çocuklara sinema ve televizyonu öğretebilmek ve çocukların ilgi alanlarına göre eğitim almalarını sağlamak için Çocuk Sinema Okulunun kurulduğunu, çocuklara 6 aylık süreçte 8 branşta okullarında eğitim verdiklerini aktardı.

Eğitimlerin montaj, senaryo, kamera, yönetmenlik, oyunculuk, afiş tasarımı, dublaj, film müzikleri, kostüm, dekor ve drone eğitimi başlıklarında devam ettiğini dile getiren Aktürk, eğitimlerin ardından çocukların istedikleri bir filmi iç ve dış mekanda çektiklerini, biletlerini tasarlayarak satışını yaptıklarını anlattı.

Aktürk, "Dünya Sinemacılar Günü'nde başlayan Çocuk Sinemacılar Festivali kapsamındaki galalarımızın ilki, Vizontele filmi için yapıldı. Çocuk sinemacılar tarafından çekilen 5 ayrı film de seyirciyle buluşacak." dedi.

Küçük sinemacılar, çekim serüvenlerini anlattı

Filmin orijinalinde Demet Akbağ'ın canlandırdığı "Siti Ana" rolünü üstlenen Duru Ela Tunca, filmin çekimlerinde çok eğlendiklerini dile getirerek, "Bol bol senaryo, oyunculuk, montaj dersleri aldık. Vizontele dışında Kral Şakir çizgi filmi ve ayrıca sosyal medya için de videolar çektik. Güzel kıyafetlerimizi giydik ve filmimizi izlemeye hazırız." diye konuştu.

Sinema eğitimlerine başlamadan önce doktor olmayı düşündüğünü dile getiren Tunca, ileride oyuncu ya da sinemacı olabileceğini söyledi.

Yılmaz Erdoğan'ın "Deli Emin" rolünü canlandıran Meriç Kayabaşı ise sinema eğitiminden çok şey öğrendiğini belirterek, videolar çekmeye devam edeceğini anlattı.

Filmler için gala yapılacak

Acıbadem Cenap Şehabettin İlkokulu öğrencilerinin çekim ve montajını tamamladığı Hababam Sınıfı Tatilde filmi bugün Altunizade Kültür Merkezi'nde gösterilecek.

Üsküdar 3. Selim İlkokulu öğrencilerinin kendi senaryo ve çekimleri ile beyazperdeye uyarladığı ve 3 ayrı senaryodaki Akran Zorbalığı filmi için yarın okul bahçesinde açık hava sinema gösterimi yapılacak.

Yumurcağın Tatlı Rüyaları filminin galası ise 13 Haziran'da oyuncu İlker İnanoğlu'nun katılımıyla Ankara'da yapılacak.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ