Ciltteki kuruluk erken yaşlanmaya neden oluyor

- Lokman Hekim Hastaneleri Dermatoloji Uzmanı Dr. Emine Sümeyye Ünal: - 'Kuru deri daha erken kırışıyor ve yaşlanıyor. Genetik olarak belirlenmiş bir yaşlanma süreci olduğu gerçeğinin yanında koruyucu tedbirler alınırsa bu süreç yavaş

Genel 21.12.2019 12:18:43 0
Ciltteki kuruluk erken yaşlanmaya neden oluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.12.2019 12:18

İSTANBUL (AA) - Lokman Hekim Hastaneleri Dermatoloji Uzmanı Dr. Emine Sümeyye Ünal, "Kuru deri daha erken kırışıyor ve yaşlanıyor. Genetik olarak belirlenmiş bir yaşlanma süreci olduğu gerçeğinin yanında koruyucu tedbirler alınırsa bu süreç yavaşlatılabilecek ve geciktirilebilecektir." ifadelerini kullandı.

Ünal yaptığı açıklamada, ülke genelinde kış şartlarının etkili olmaya başladığına dikkati çekerek, rüzgar, soğuk ve nem eksikliğinin sebep olduğu derideki kuruluğa karşı tedbirler alınması gerektiğini belirtti.

Esas olanın bozulmuş deriyi düzeltmek değil, kendini yenileme özelliği olan deriyi korumak olduğunu ifade eden Ünal, "Kuru deri daha erken kırışıyor ve yaşlanıyor. Genetik olarak belirlenmiş bir yaşlanma süreci olduğu gerçeğinin yanında koruyucu tedbirler alınırsa bu süreç yavaşlatılabilecek ve geciktirilebilecektir.” ifadelerini kullandı. Ünal, derinin etkili, deri yapısına uygun nemlendiriciler ile nemliliğinin korunmasının her mevsim önemli olduğunu aktararak, uygun temizleyiciler ile derinin temizliğinin günlük yapılmasının da unutulmaması gerektiğini bildirdi.


- Beslenme alışkanlıkları da önemli


Emine Sümeyye Ünal, derinin nemini sağlarken kullanılan nemlendiriciler kadar beslenme alışkanlığının da önemli olduğunu belirterek, “Sağlıklı, dengeli ve düzenli beslenmek, bol su tüketmek ve gülümsemek deri sağlığınız için olumlu etkilere sahiptir.” değerlendirmesinde bulundu.

Ünal, şunları kaydetti:

"Sağlıklı ve dengeli beslenme, doğal, mevsiminde yetişmiş besinleri tüketmektir. Su tüketimi önemlidir. Asit oranı yüksek sanayileşmiş sıvıları tüketmemelisiniz. Kefir, ev yoğurdu, lahana turşusu, pancar turşusu, hurma doğal prebiyotik ve probiyotik içeriği zengin besinlerdir. Aşırı karbonhidrat ve protein tüketiminden kaçınılmalıdır. Mevsim sebzeleri, meyveleri, deniz ve kültür balığı, taze et, doğal ve ortamında yetişmiş tavuk, kuru tohumlar (nohut, fasülye, mercimek gibi tahıllar, çiğ badem, fındık, fıstık) yeterli ve dengeli tüketildiği takdirde sağlıklı bir bünyeye yetecek mineral ve vitamin desteğini sağlayacaktır.”


- "Sigara içenlerde deri yaşlanması beklenilenden çok daha erken başlar”


Sigaranın, dokuların ve organların kaliteli oksijenlenmesini bozduğunu belirten Ünal, kıl köklerinin yapı ve kalitesini bozarak siyah nokta ve iltihaplı sivilcelere davetiye çıkartan sigaranın, deride elastikiyet kaybını da tetiklediğini aktardı.

Ünal, “Doğal olarak her deride bulunan bağışıklık sistemi hücrelerini olumsuz etkileyerek birçok deri rahatsızlığına davetiye çıkarır. Sigara içen bireylerde deri yaşlanması beklenilenden çok daha erken başlar.” değerlendirmesinde bulundu.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ