Çiçekçilerde Anneler Günü yoğunluğu

Anneler Günü dolasıyla tam kapanmada dün ve bugün dükkanlarını açmalarına izin verilen çiçekçiler, siparişleri yetiştirebilmek için yoğun mesai yapıyor.

Genel 9.05.2021 16:31:29 0
Çiçekçilerde Anneler Günü yoğunluğu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.05.2021 16:31

Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki tam kapanmada iş yerlerini kapatan çiçekçilerin yüzü Anneler Günü'nde güldü.

İçişleri Bakanlığının Anneler Günü dolayısıyla dün ve bugün 10.00-17.00 saatleri arasında iş yerlerini açmasına izin verdiği çiçekçiler, yoğun mesai yapıyor.

Telefon ya da internet üzerinden aldıkları siparişleri yetiştirebilmek için çaba harcayan çiçekçiler, Kovid-19 tedbirlerine özen göstererek hazırladıkları aranjmanları annelere ulaştırıyor.

Bahçelievler semtinde çiçekçilik yapan Erhan Ünal, internet ve sosyal medya hesabı üzerinden satışlarının iyi olduğunu söyledi.

Ünal, "Sosyal medyada beğenip, siparişini veren de var bize, gelip alanlar da oluyor. Sağlık çalışanlarımıza indirim yapıyoruz. Satışlarımız iyi gidiyor. Tam kapanma olduğundan tüm annelerimiz evde. Cumhurbaşkanımız çiçekçilere izin verdiği ve evlere hizmet götürebildiğimiz için mutluyuz. Anneler Günü bizim yüzümüzü güldürdü diyebiliriz." şeklinde konuştu.

Salgın döneminde ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle bazı çiçeklerin fiyatlarının arttığını belirten Ünal, çiçek arz ve talebindeki dengesizlikten dolayı da fiyatlarının yükseldiğini dile getirdi. Ünal, "Yerli üreticiye destek verirsek, bizim de müşterimize daha uygun fiyatlarda ürün sunabilme şansımız olabilecek." dedi.

Ana merkezlerdeki çiçekçilerde satışlar durgun

Mahallelerdeki çiçekçilerinin yoğunluğu Kızılay, Ulus gibi ana merkezlerdeki çiçekçilere ise yansımadı.

Kızılay Sakarya Caddesi'nde çiçekçilik yapan Hüseyin Karaman ise uzun süredir iş yapamadıklarını, müşterilerinin çiçekleri gelip görerek almak istediklerini ifade ederek, tam kapanmadan dolayı bunun mümkün olmadığını söyledi.

Karaman, internet sitesi veya sosyal medya üzerinden hizmet vermediklerini belirterek, "Bu seneki Anneler Günü'nü, tam kapanmada çalışma izni almış olsak da buruk kutluyoruz." diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ