CHP'li vekillerden Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin basın açıklaması

Genel 12.03.2018 16:18:33 0
CHP
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.03.2018 16:18
Şeker fabrikalarının özelleştirmesini protesto etmek amaçlı CHP’li vekiller Erzurum Şeker Fabrikası önünde çalışanlarla birlikte karara tepki gösterdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi üzerine 11 CHP’li Milletvekili özelleştirilecek olan 14 Şeker Fabrikasını ziyaret ediyor. Erzurum Şeker Fabrikasını ziyaret eden vekiller çalışanlarla sohbet ettikten sonra basın açıklamasından bulundular.
Kafilede Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Aykut Erdoğdu, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Afyon Milletvekili Burcu Köksal, Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Bursa Milletvekili Erkan Aydın ve Burdur Milletvekili Mehmet Görer yer aldı.
Şeker Fabrikaları satılmasın diye emek harcadıklarını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Şeker Fabrikalarının satışı gündeme gelince CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi il 20’ye yakın Milletvekilimiz ile Türkiye’de kapatılmaya çalıştırılan şeker fabrikalarını geziyoruz. Dün Erzincan’da bugün Erzurum’da bir ittifak kuruluyor şeker fabrikası satılmasın diye bu ittifakın içinde Sadet Partisi var Büyük Birlik Partisi var AK Partili kardeşlerimiz var. Bu ittifakın adı ekmek ve şeker ittifakı. CHP olarak sizin arkanızda bu mücadeleye destek vereceğimizi bilin’’ diye konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcı Aykut Erdoğdu, “Bu fabrikada çalışan işçilerle büyümüş biri olarak hüzünlü bir tablo bizim amacımız burada şeker fabrikalarının özelleştirmesini durdurmaktır ve durduracağız da bunun için emek harcayacağız’’ dedi.
Meselenin parti meselesi olmadığını vurgulayan CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, “Şeker fabrikası buradaki emekçi kardeşlerimizin onlar buradan ekmeklerini kazanıyor. Biz CHP olarak yanınızda olacağız Milletvekillerimiz Genel Başkan Yardımcılarımız sizlere destek için Erzurum’a destek için buradadır’’ diye konuştu.
Şeker Sendikaları Erzurum Şube Başkanı Metin Keskin ise “Erzurum Şeker Fabrikası 8 bin çiftçiye hitap eden bir yer. Fabrikaların şuanda özelleştirilmesi gündem de biz hükümetten özelleştirilmemesini istedik. Hükümet bize çalışana, nakliyeciye ve çiftçiye hiçbir şey olmayacak dedi. Bize göre buraları satın alacak kişiler kazancından başka bir şey düşünmeyecektir. Bu amaçladır ki biz özelleştirmeyi kabul etmiyoruz şeker vatandır” dedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax deplasmanında


Van Spor

Elazığspor-Ankaraspor maçı biletleri satışta


Van Spor

Sivrice’de "Atatürk ve Gençlik Koşusu" coşkusu


Van Spor

U15 Okçuluk bölge müsabakaları şampiyonu Elazığ


Van Spor

Elazığsporlu Maksut’un annesi hayatını kaybetti


Van Spor

Hem okuyorlar hem buz pateni öğreniyorlar


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ