CHP İstanbul Kadın Kollarından kadına yönelik şiddete karşı açıklama

CHP Kadın Kolları Başkanı Ağırman 'İstanbul'un tüm belediyelerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Merkezi kurulmasını istiyoruz. Tüm belediyelerde 'Kadın Masası'nın kurulmasını, denetimli bir şekilde çalışmasını, çalıştırılmasın

Genel 25.11.2019 12:13:12 0
CHP İstanbul Kadın Kollarından kadına yönelik şiddete karşı açıklama
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.11.2019 12:13

CHP İstanbul İl Kadın Kolları üyeleri, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında basın toplantısı düzenledi.

İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, bugüne kadar bazen fiziksel, bazen psikolojik yollarla şiddete uğrayarak hayatlarını kaybetmiş, öldürülmüş tüm kadınları saygıyla andıklarını söyledi.

Ağırman, ekim ayında 36, 1 Ocak ile 20 Kasım 2019 dönemindeki 324 günde ise 302 kadının öldürüldüğünü belirtti.

"Kadınlar öldürülen, katledilen insanlar listesinde istatistik bir sayı değil." diyen Ağırman, bunun böyle sürüp gitmeyeceğini vurguladı.

Şiddetin, bireylerin aile ya da arkadaş çevresinden gördüğü, duyduğu, öğrendiği şekilde başladığını ve bunun nesilden nesle aktarılarak devam ettiğini anlatan Ağırman, "Çocukluktan itibaren erkeklere tanınan imtiyazlı söylem ve eylem alanı, kadına yönelik şiddet olaylarının en önemli sebebidir. Kadın çiçek değildir, ağaç değildir. Kadın sadece anne değildir." dedi.

Ağırman, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve medyada paylaşılan kamu spotunu da eleştirdi.

Kadınların yaşadığı ekonomik sorunlardan da bahseden Ağırman, şunları kaydetti:

"Kentte yaşayan tüm kadınlar için İstanbul'un tüm belediyelerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Merkezi kurulmasını istiyoruz. Tüm belediyelerde 'Kadın Masası'nın kurulmasını, denetimli bir şekilde çalışmasını, çalıştırılmasını talep ediyoruz. Şiddete maruz kalan kadınlar ve çocuklar için en büyük problemlerden biri evlerinden ayrıldıktan sonra gidecek yerlerinin olmaması, şiddetle tekrar burun buruna kalmaları. Bizler başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere 39 ilçe belediyemizden kadın sığınma ve çocuk evleri için gereken adımların atılmasını bekliyor ve diliyoruz."

Açıklamada, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile CHP ve İYİ Parti'nin il kadın örgütlerinden üyeler de yer aldı.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ