Çat’ta Yavi Şehitleri için 33 fidan dikildi

Erzurum’un Çat ilçesine bağlı Yavi Mahallesi’nde yürekler bir kez daha Yavi Şehitleri için attı. Yavi’de bölücü terör örgütü PKK tarafından 28 yıl önce şehit edilen 33 kişi için bugün toprakla tam 33 fidan buluşturuldu.

Genel 6.04.2021 16:38:38 0
Çat’ta Yavi Şehitleri için 33 fidan dikildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.04.2021 16:38

Erzurum’un Çat ilçesine bağlı Yavi Mahallesi’nde yürekler bir kez daha Yavi Şehitleri için attı. Yavi’de bölücü terör örgütü PKK tarafından 28 yıl önce şehit edilen 33 kişi için bugün toprakla tam 33 fidan buluşturuldu.

Yavi Şehitliği’nde düzenlenen etkinliğe Çat Kaymakamı Mustafa Karali Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Karabulut, İlçe Emniyet Müdürü Murat Bozer, Çat Milli Eğitim Müdürü Kenan Kaya Belediye Meclis Üyeleri, Şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlerin anısına fidan dikme etkinliğinin ardından etkinlik daha sonra Yavi Anadolu Lisesinde devam etti. Yavi Şehitleri adına okulda oluşturulan kütüphanenin açılışını yapan protokol, Yavi Şehitleri’nin aradan kaç yıl geçerse geçsin unutulmayacaklarının mesajını verirken, 33 şehidin isminin yer aldığı kütüphanede incelemelerde de bulunuldu.

Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, etkinliğin ardından yaptığı değerlendirmede, Anadolu’nun her bir karış toprağının şehit kanlarıyla sulandığını hatırlattı. Başkan Yaşar, “Biz şehitlerimiz için asla ‘ölü’ diye bir tanımlama yapamayız. Onlar, Ayet-i Kerime’de de belirtildiği üzere diridirler ve Hakk’ın katında rızıklandırılmışlardır” dedi.

Yavi’de bundan 28 yıl önce yaşanan vahşetin, eli kanlı terör örgütü PKK’nın hain yüzünün bir göstergesi olduğunu vurgulayan Yaşar, “Yavi’de katledilen savunmasız insanlar, bu milletin evlatlarıydı, bu milletin parçalarıydı. Her birisini rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Başkan Melik Yaşar, Yavi Şehitleri Kütüphanesi’nin, Yavi’de yaşananların gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacağını belirterek, “Bu kütüphane sayesinde çocuklarımız milli ve manevi hassasiyetleri yüksek bireyler haline gelecek ve Yavi Şehitleri tarihin her döneminde hatırlanacak, hep yad edilecek” ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ