Büyükşehir e-belediye bilgi sistemine geçti

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan e-Belediye Bilgi Sistemi Projesi’ne geçti.Sisteme dahil olan ve Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ni (EBYS) kullanan ilk.

Genel 15.01.2019 17:38:20 0
Büyükşehir e-belediye bilgi sistemine geçti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.01.2019 17:38

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan e-Belediye Bilgi Sistemi Projesi’ne geçti.

Sisteme dahil olan ve Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ni (EBYS) kullanan ilk dört Büyükşehirden de biri olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde bundan böyle evrak işlemleri elektronik ortamdan sağlanacak. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın işbirliğinde yapılan çalışmada, kurum çalışanlarına sistem ilk önce düzenlenen eğitim çalışmasıyla anlatıldı. Altyapısı kurulduktan sonra sisteme dâhil olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 14 Ocak tarihi itibariyle EBYS’ye geçti.

“BÜYÜKŞEHİR TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Her toplumsal değişim sürecinin kendine özgü nedenleri ve özellikleri vardır. Yaşanan her toplumsal ve ekonomik aşama yeni üretim ve tüketim ilişkileri, yeni yönetim anlayışları ve çağı yansıtan teknolojik araçları ile toplumların ekonomik ve sosyal yaşamında belirleyici rol oynamıştır. Çağımızın en kullanılabilir teknolojik gelişmelerinden biri olan Elektronik devlet ya da kısaca e-Devlet kavramı, vatandaşların aynı zamanda özel kurum ve kuruluşların kamu kurumlarıyla olan mal, hizmet ve bilgi alışverişi şeklindeki ilişki ve işlemlerin bilgi ve iletişim teknolojilerinin yardımıyla elektronik ortamda gerçekleşmesidir” dedi.

BAŞKAN SEKMEN e-BELEDİYE’NİN ÖNEMİNİ ANLATTI

e-Belediye Uygulaması’na vurgu yapan Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Kente ilişkin verilerin güncel teknolojiye dayalı bilişim teknolojileri destekli çalışmalarla yönetilerek bu verilerden kent ve toplum yararına çeşitli bilgiler üretilmesi ve etkin bir biçimde vatandaşların hizmetine sunulması amacıyla e-Belediye uygulamasını ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve uygulayan kurumların başında gelmekteyiz. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı ile Elektronik Belge Yönetim sistemi (EBYS) için protokol imzalandı akabinde eğitim ve altyapı çalışmaları tamamlandı. 14 Ocak itibariyle EBYS’ye geçtik. Projeye dahil olan dördüncü Büyükşehir Belediyesi’yiz. e-Belediye sisteminin diğer modüllerini de önümüzdeki aylarda kullanacağız.”
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ