Bu kursu bitiren iş sahibi oluyor

Malatya Valiliği, İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi destekli ‘Mesleki yeterlilik belgesi’ kursunun ikincisi açılıyor. Kursu bitirenler ise aldıkları belge ile kendi işini kurabiliyor.

Genel 26.02.2021 11:39:54 0
Bu kursu bitiren iş sahibi oluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.02.2021 11:39

Malatya Valiliği, İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi destekli ‘Mesleki yeterlilik belgesi’ kursunun ikincisi açılıyor. Kursu bitirenler ise aldıkları belge ile kendi işini kurabiliyor.

Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde Gençlik ve Eğitim Derneği’nin katkılarıyla Şener Eroğlu Mesleki Yeterlilik Belgesi Kursu ikinci kez açılıyor. İstihdam garantili kursun 1 Mart’ta başlayacağını ifade eden kurs sorumlusu Şener Eroğlu, kurslarını başarıyla bitirip belge almaya hak kazanan kursiyerlerin kendi güzellik merkezi veya kuaförlerini açabileceklerini söyledi.

Meslek okullarının da bu süreçte önemine değinen Eroğlu, “Bu okullarımız çok başarılı işlere imza attılar, dünya standartlarını yakaladılar. 1998 yılında 8 yıllık zorunlu eğitimin çıkması ile mesleki okullar ile sanayideki çıraklık okulları, imam hatip liseleri kapanma noktasına gelmişti. Sanayi sitelerinde bir dönem 5 bin üzerinde olan çırak ve kalfaların bu süreçte 500 ile bin seviyelerine kadar düştüğüne dikkat çeken Eroğlu, “Esnaf ve sanatkarlarımız ara eleman bulamaz hale geldi. Kuaförler ve güzellik merkezlerinde iş hacmi gittikçe düşme noktasına geldi. Şu an ülkemizde artık mesleki teknik okulları bitiren teknoloji ve bilimdeki sanatı hazır olmaktadır. Buradaki gelişmeleri çalışmalara yön verecek anne ve babalarımıza çağrımız çocuklarımızı mesleki teknik okullara göndersin. Burada okulu bitiren kardeşlerimizin işi, aş hazır olacak” ifadelerini kullandı.

Bu okullarda okuyan gençlere yönelik bazı iyileştirmelerin yapılması gerektiğini de dile getiren Eroğlu, “Öğrencilerimizin 5 yıl boyunca SSG primleri devlet tarafından ödenmeli, burada yatan pirimler emekliliğe sayılmalı. Mesleki teknik okullarda okuyan öğrencilerimiz kendi alanlarında tercih yapmaları durumunda ek puan verilerek mesleki okulların önemi anlatılmalıdır. Çünkü nitelikli iş gücü oluşturulması için geleceğimiz için öğrencilerimizi buralara teşvik etmeliyiz. Mesleki okulların gelişmesi ilerde kuaför ve güzellik salonlarında verimliliği artıracaktır. Gençlerimize güvencimiz tamdır" şeklinde konuştu.

Kursun açılmasında kendilerine destek olan Malatya Park AVM yönetimi ile Gençlik ve Eğitim Derneği Genel Başkanı Ahmet Bayduz’a teşekkür eden Eroğlu, bu tür kurslara ileride de devam edeceklerini ifade etti.

Gençlik ve Eğitim Derneği Genel Başkanı Ahmet Bayduz ise meslek edindirme kurslarını Malatya’da başlattıklarını dile getirerek, “İlk kursumuzu başarıyla tamamladık. Yeni kursumuz Mart’ın ilk haftasında başlayacak. Kursta genç kursiyerlerimize günlük harçlıkları ödenecek ve genel sağlık sigortaları yapılacak. Kurs sonunda ise KOSGEB’den destek alarak iş yerlerini açabilecekler” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ