BM Özel Raportörü'nden İsviçre'de peçeyi yasaklayan referanduma 'yobazlık' nitelemesi

BM Din ve İnanç Özgürlüğü Özel Raportörü Şahid, İsviçre'deki referandumda seçmenlerin, 'Yüzü tamamen örtme yasağına evet' inisiyatifini kabul etmesini, 'Demokrasi örtüsü, altta yatan yobazlığı gizleyemez.' şeklinde nitelendirdi.

Genel 8.03.2021 22:21:50 0
BM Özel Raportörü'nden İsviçre'de peçeyi yasaklayan referanduma 'yobazlık' nitelemesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.03.2021 22:21

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Din ve İnanç Özgürlüğü Özel Raportörü Ahmed Şahid, Twitter'da, "Muslim Girl" adlı hesabın mesajını alıntılayarak İsviçre'de dün yapılan referandumda seçmenlerin, "Yüzü tamamen örtme (peçe) yasağına evet" inisiyatifini yüzde 51,2'lik oyla kabul etmesine ilişkin tepkisini dile getirdi.

İsviçreli seçmenlerin, din veya inanç özgürlüğünü ve kadınların ifade özgürlüğünü ihlal eden ve kadınlara karşı ayrımcılık yapan bir yasağa oy vermek için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesini seçtiklerine dikkati çeken Şahid, "Demokrasi örtüsü, alta yatan yobazlığı (bağnazlığı) gizleyemez." nitelendirmesinde bulundu.

Twitter'da 40 binden fazla takipçisi olan "Muslim Girl" adlı kullanıcı da "İsviçre, peçe (nikap) ve burkayı yasaklamak için oy verdi. Herkesin yüz maskesi taktığı bir salgının ortasındayız ama İsviçre, Müslüman kadınların dini nedenlerden dolayı yüzlerini örtmesini yasaklamaya karar verdi. Ey İsviçre, hoşgörüsüzlüğün belli oluyor." ifadelerini kulandı.

İsviçre Federal Konseyi ve Parlamentosu, seçmenlere, "Yüzü tamamen örtme (peçe) yasağına evet" inisiyatifini reddetme tavsiyesinde bulunmuştu.

Hükümetin bu tavsiyesine rağmen halkın yüzde 51,2'si dün yapılan referandumda, "Yüzü tamamen örtme (peçe) yasağına evet" inisiyatifini desteklemişti.

İsviçre'de burka giyen yok, sadece 30 kişi nikap giyiyor

Luzern Üniversitesinin yaptığı bir araştırmaya göre, İsviçre'de burka kullanan Müslüman bulunmazken sadece 30 kişi nikap giyiyor.

Ülkede 2009'da yapılan referandum sonucu, halkın yüzde 57,5'i yeni minare yapımına karşı oy kullanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ