BM Kadın Biriminden kadına şiddete karşı 'Karanlığı Aydınlat' çağrısı

Kadınların maruz kaldığı şiddete 'Karanlığı Aydınlat' kampanyasıyla dikkatleri çekmeye çalışan BM Kadın Birimi, kentlerde güvende hissedilmeyen alanların atesbocekleri.info sitesindeki Türkiye haritası üzerinde işaretlenmesi çağrı

Genel 26.11.2019 12:50:25 0
BM Kadın Biriminden kadına şiddete karşı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.11.2019 12:50

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi 'nden(UN Women) yapılan açıklamada, dünyada kadınlar ve kız çocukları, kamusal alan olarak tanımlanan sokakta, iş ve eğlence yerlerinde sözlü, cinsel, fiziksel, ekonomik, psikolojik taciz ve diğer şiddet türlerine maruz bırakıldığına işaret edildi.

Şiddet ihtimali ve deneyiminin, bir yandan kadın ve kız çocuklarının toplumsal yaşama katılımı, eğitim hakkı, çalışma hayatı ve liderlik fırsatları gibi pek çok hakka erişimini etkilerken bir yandan sağlık ve refah seviyelerini olumsuz etkilediği belirtildi. Şiddetten arındırılmış bir hayatın, kadınlar ve kız çocuklarının güçlenmesinin ve eşit bireyler olarak toplumsal hayat içerisinde yer almalarının ön koşulu olduğu kaydedildi.

UN Women, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliğinin dünya çapında yürüttüğü "16 Günlük Aktivizm" kampanyası kapsamında, kamusal alanda kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddete karşı "Karanlığı Aydınlat" çağrısına dikkat çekildi.

Ateş böceği ışığıyla karanlığı aydınlatıyor

"Karanlığı Aydınlat" kampanyası, kamusal alanda kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddete son verme, güvenli şehirler oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Kampanyanın ilham kaynağı ise, yanıp sönen ışıklarıyla iletişimde olan, dayanışma gösteren ve birbirlerini koruyan ateş böcekleri.

Herkesi, ateş böcekleriyle karanlığı aydınlatmaya çağıran kampanya, atesbocekleri.info sitesindeki interaktif Türkiye haritasına birer ateş böceği bırakarak, bulundukları kentlerde güvende hissetmedikleri yerleri belirlemeye davet ediyor.

BM Kadın Birimi, interaktif haritada işaretlenen güvensiz noktalara ilişkin bilgiyi, ilgili yerel yönetimlerle paylaşarak güvenli kentlere katkı sağlamayı hedefliyor. Kampanya ile kadınların ve kız çocuklarının, evde, sokakta, her yerde şiddetten uzak bir hayat yaşamalarına katkı sağlanması amaçlanıyor.

16 Günlük Aktivizm kampanyası, 10 Aralık İnsan Hakları Gününe kadar sürecek. BM Kadın Birimi, 16 Günlük Aktivizm kampanyası boyunca herkesi sosyal medya hesaplarından #ateşböcekleri ve #karanlığıaydınlat etiketleriyle kampanyaya destek olmaya ve yaşadığımız alanları daha güvenli yapmak için harekete geçmeye çağırıyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ