BM: Arap coğrafyası, Kovid-19'un yıkıcı etkilerinin merkezinde yer alacak

Birleşmiş Milletler Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu, Kovid-19 salgınından en çok Arap coğrafyasının etkileneceğini açıkladı.

Genel 23.04.2020 17:05:33 0
BM: Arap coğrafyası, Kovid-19
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.04.2020 17:05

BEYRUT (AA) - Birleşmiş Milletler Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en çok Arap coğrafyasının etkileneceğini açıkladı.

Merkezi Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan ESCWA'dan yapılan yazılı açıklamada, "Arap coğrafyası, Kovid-19 salgınının yıkıcı etkilerinin merkezinde yer alacak." ifadeleri kullanıldı.

Arap coğrafyasındaki doğrudan yabancı yatırımların yüzde 45 düşeceği öngörülen açıklamada, bunun da bölgeye yönelik yabancı yatırımlardaki en büyük düşüş olarak kayıtlara geçebileceği ifade edildi.

Yabancı yatırımlardaki düşüşün, 2011 yılından itibaren bölgedeki bazı ülkelerde yaşanan Arap Baharı'nın etkilerinden daha ağır ve endişe verici olabileceğine dikkat çekilen açıklamada, Arap ülkelerindeki ticari projeleri finanse etmeye yönelik endişelerin giderek artabileceğine işaret edildi.

Kovid-19 salgını ve ham petrol fiyatlarındaki düşüşler dolayısıyla Arap bölgesindeki vergi gelirlerinde en az 20 milyar dolar kayıp beklendiği aktarılan açıklamada, Dünya Ticaret Örgütüne de gelişmekte olan ülkelerdeki sağlık krizini gidermek için temel ilaçların ithalatında gerekli kolaylıkları sağlaması çağrısında bulunuldu.

Açıklamada sözlerine yer verilen ESCWA İcra Sekreteri Rola Dashti, Arap hükümetlerine, işsizliğin önüne geçmek ve temel faaliyetlerin sürdürülmesi için ticari projeleri destekleme çağrısı yaptı.

Bu kapsamda vergi muafiyetlerini artırmanın yanı sıra çalışanların maaşlarının bir kısmını temin etmek ve geçici olarak kredi ödemelerini durdurmak gibi bazı adımların atılabileceğini belirten Dashti, ticaret alanındaki en iyimser senaryolara göre Arap bölgesindeki ihracatların 88 milyar dolar civarında düşüş gösterebileceğinin öngörüldüğünü kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ