'Bizler kahraman yetiştirdik, onlar ise vatan haini'

Şehit babası Kılınç, 'Bu ülkenin kahramanları bitmiyor. Bizler kahraman yetiştirdik, onlar ise vatan haini yetiştirmiş, satılmış insanlar yetiştirmiş. Devletlerine değil hainlere hizmet eden evlatlar yetiştirmişler.' dedi.

Genel 13.07.2019 13:31:53 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.07.2019 13:31

ANTALYA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit düşen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın babası Zeki Kılınç, "Bizler kahraman yetiştirdik, onlar ise vatan haini yetiştirmiş, satılmış insanlar yetiştirmiş. Devletlerine değil hainlere hizmet eden evlatlar yetiştirmişler." dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminde Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit edilen 26 yaşındaki polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın, emekli polis babası Zeki Kılınç ile annesi Meliha Meltem Kılınç, sık sık oğullarının mezarını ziyaret ediyor.

Şehit babası Kılınç, 15 Temmuz'un 3'üncü yılında 251 şehit ailesi olarak yaşanan olayın acısını ilk günkü gibi yaşadıklarını ama vatan için bir evlat şehit vermenin de gururunu duyduklarını söyledi.

Evlatlarının 15 Temmuz'da canlarını vererek ecdat gibi tekrar bu toprağı vatan yaptıklarını belirten Kılınç, "Kurtuluş Savaşındaki isimsiz kahramanlar bize bu vatan topraklarını bırakırken, 15 Temmuz'da o şehadete önden giden öncüler, evlatlar vatana, ezana, değerlerimize daha sıkı sarılmamız için bize bu vatanı emanet bıraktı." diye konuştu.

"Daha önce 'Ben Muhammet Oğuz Kılınç'ın babasıydım' diyordum ama şimdi beni 80 milyon, bütün Türk dünyası sahipleniyor." diyen Kılınç, evlatlarının 15 Temmuz'da vatan hainleriyle girdiği mücadele sayesinde ezanların okunmaya, bu bayrağın göklerde dalgalanmaya devam ettiğini bildirdi.

Vatan hainlerinin cezalarını çektiğini, şehit aileleri olarak ise onlara karşı dimdik ayakta durduklarını belirten Kılınç, sözlerini şöyle devam etti:

"Sincan duruşmalarını ilk günden beri takip ettik. Orada da gördük ki bir tarafta vatan hainlerinin aileleri varken bir tarafta da onurlu duruşuyla, gururlu insanlarımızı gördük. Evladım silah sesleri arasında 'Baba seni Allah'a emanet ediyorum' demişti. Oğlum dosdoğru bir çocuktu ve şimdi kendi Allah'a emanet. Allah kimseyi evlat acısı göstermesin ama ezan için, vatan için, kutsallar için can veren o evlatlar için biz anne babalar ayakta duruyoruz. Bu ülkenin kahramanları bitmiyor. Bizler kahraman yetiştirdik, onlar ise vatan haini yetiştirmiş, satılmış insanlar yetiştirmiş. Devletlerine değil hainlere hizmet eden evlatlar yetiştirmişler."

"İki evladım daha şehit olmaya hazır"

Çanakkale'de 250 bin şehit, 15 Temmuz'da 251 şehit sayesinde al bayrağın dalgalanmaya devam ettiğini dile getiren Kılınç, "Bizler vatana evladımızı şehit verdik, eğer ola ki yine 15 Temmuz gibi bir durum olursa iki evladım daha ağabeyleri gibi vatan uğruna şehit olmaya hazır." dedi.

Şehit annesi Meliha Meltem Kılınç ise bütün anne babaların evladının vatana, millete hayırlı olmasını dilediğini, kendisinin ise hayırlı evlat yetiştirerek bu vatana yetiştirmenin gururunu yaşadığını ifade etti.

Kılınç, şöyle devam etti:

"Hain yetiştiren anne ve babalar utanç duyar inşallah. Son 6 ayda oğlumla telefonla her konuştuğumda sürekli helallik istiyordu. 15 Temmuz günü oğlumun yaralı olduğu söylendi ama meğer şehit düşmüş. Evlat acısı dinmiyor, şükür ki böyle güzel bir evladı vatana şehit verdim ve gurur duyuyorum şehit oğlumla. Oğlumu sıklıkla mezarı başında ziyaret ediyorum. İlk zamanlar çocuğumun fotoğrafını bir an olsun elimden bırakmıyordum. Onu her zaman güzel şeylerle hatırlıyorum, artık Türk milleti de onu güzel şeylerle hatırlıyor. Bütün şehitlerimize minnettarız."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ