Bingöl'de Şoförlere Belge Şartı

Genel 1.11.2017 16:24:28 0
Bingöl
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.11.2017 16:24
Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 2018 yılı Nisan ayından itibaren Mesleki Yeterlilik Belgesi (SRC) ve Psikoteknik Belgesi olmadan yolcu taşımacılığı yapan öğrenci servisleri, ticari taksi ve halk otobüs şoförleri ile bağlı bulundukları durak yönetimlerine cezai işlem uygulanacağını söyledi.
Belediye Başkan Yücel Barakazi, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Özcan Alıcı’nın da katılımıyla taksi durakları, şehiriçi hat otobüsleri ve öğrenci servisleri yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Kent trafiği ve yolcu taşımacılığında yaşanılan sıkıntıların masaya yatırıldığı toplantıda Barakazi, trafik uygulamalarında SRC ve psikoteknik belgesinin zorunlu hale geldiğini anımsattı.
2018 yılı Nisan ayından itibaren ehliyet ve ruhsatın yanında SRC ve psikoteknik belgelerinin de isteneceğini belirten Başkan Barakazi," İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü, Nisan ayından itibaren trafik uygulamalarında SRC ve psikoteknik belgesini de kontrol edecek. Bu kapsamda ticari taksi durakları, hat otobüs durağı ve öğrenci taşımacılığı kooperatif yönetimlerine resmi yazı yazılarak, gerekli uyarılarda bulunacağız. Belirlenen tarihten itibaren SRC ve psikoteknik belgesi olmadan yolcu taşımacılığı yapan şoförlere ve bağlı bulundukları durak yönetimlerine idari yaptırım uygulanacak.Taksi, hat minibüsleri ve öğrenci servislerinde çalışan şoförlerin gerek giyim kuşamlarıyla, gerekse diksiyonlarıyla daha düzenli olmaları gerekiyor. Sürücü belgesi olmayan ve gerekli nitelikleri taşımayanların çalıştırılmaması gerekiyor. Yönetim kurulu üyeleri belirli periyotlarda çalışanlarla toplantı yaparak, kuralları hatırlatmaları gerekiyor” dedi.

“Trafik kültürü oluşturulmalı”
Kentteki trafik sorununu aşmak, yolcu taşımacılığına yeni bir vizyon kazandırmak için ortak akılla hareket edeceklerini ifade eden Barakazi, “Trafik sorununa düzen getirmek için ortak akılla hareket etmek istiyoruz. Bu konuda bir düzen oluşturabilirsek bu hepimizin faydasına olacaktır. Hepimizin kabul edeceği kurallar koyarsak, denetimleri de daha kolay yapmış olacağız. Kentteki yaşanılan trafik sorunun da farkındayız. Maalesef trafik kültürümüz yok. Evleri çarşı merkezine yakın olan vatandaşlarımız bile araçlarıyla çarşıya geliyor. Kentin ihtiyaç duyduğu otopark sorunu aşmak için çalışıyoruz. Buna yönelik hayata geçireceğimiz projelerimiz var. Beşyolda yapacağımız katlı otopark ile kent meydanında yapılacak kapalı otoparklarla bu sorunu aşmaya aşacağız. Biz belediye olarak bu sorunu aşmaya çalışırken, vatandaşlarımızın da duyarlı olması gerekir. Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde ve tek taraflı geçişlerin olduğu caddelerde araçların park edilmemelidir" diye konuştu.
Şoförlerden gelen talep ve şikayetleri de dinleyen Barakazi, daha sonra belediye hizmetlerine ilişkin sunum yaparak yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ