Bingöl şehidi, memleketine uğurlandı

Bingöl’de teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Hüseyin Gençer’in naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketi Bursa’ya gönderildi.

Genel 11.08.2017 11:52:40 0
Bingöl şehidi, memleketine uğurlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.08.2017 11:52

Dün akşam, Genç ilçesine bağlı Yeniyazı köyü kırsalında güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada Uzman Çavuş Hüseyin Gençer (26) şehit düşmüştü.

 

Şehit Gençer’in naaşı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi morgundan alınarak, ambulansla Bingöl Havalimanı’na getirildi. Türk bayrağına sarılı şehidin naaşı katafalka konularak, saygı duruşunda bulunuldu.

 

Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından konuşan Vali Vekili Tunahan Çil, “Aynı bölgede vermiş olduğumuz 6. şehidimiz. Hüseyin Gençer kardeşimizin ebediyete uğurlama merasimindeyiz. Vatanımızın bekası, milletimizin birliği ve dirliği için kendi dünyasından vazgeçen kardeşimizin göstermiş olduğu bu kahramanlık karşısında saygıyla eğiliyoruz. Sizlerin, bizlerin ülkemizin herhangi bir köşesinde büyümekte olan çocuğumuzun istikbal için kendi canını feda eden bu kardeşlerimizin yapmış olduğu bu şehadet karşısında kelimeler kifayetsiz kalmaktadır. Aziz şehidimizin vermiş olduğu bu kutsal mücadeleye devam eden Türk Silahlı Kuvvetlerimize, güvenlik güçlerimize devlet ve millet olarak güvenimiz tamdır. Onlara sonsuz minnet borcumuz olduğunun hepimiz farkındayız” dedi.

 

Dua edilmesinin ardından şehit Gençer’in naaşı uçakla memleketi Bursa’ya gönderildi.

 

Düzenlenen Törene, Vali Vekili Tunahan Çil ile birlikte Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Naim Tan, diğer protokol üyeleri, emniyet ve askeri personel ile şehit yakınları katıldı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ