BEÜ'de 'Müslüman Olmam Neyi Gerektirir' konferansı

Genel 19.03.2018 15:58:01 0
BEÜ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.03.2018 15:58
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) İnsani Değerler Topluluğu tarafından ‘Müslüman Olmam Neyi Gerektirir’ adlı konferans düzenlendi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin konferans salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansa BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, üniversite personelleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Üniversitenin İnsani Değerler Topluluğu Başkanı Muhammed Bilal Taşcan, kulüp olarak yapılan faaliyetlerden bahsederek, iman edip salih ameller işleyerek Hakk’ı ve sabrı tavsiye etmeyi kendilerine vizyon edindiklerini anlattı.
İyiliği geleceğe taşımayı amaçladıklarını da sözlerine ekleyen Taşcan, “Oluk oluk kanayan, merhemi ilim olan İslam coğrafyasının yaralarını sarmayı hedefliyoruz” dedi.
Genel Sekreter Vekili Okutman Muhammed Zahid Kuldaş ise, konuşmasının başında Hz. Muhammed’in (s.a.v) ‘Besmele ile başlamayan her önemli iş noksan kalır’ sözünü aktararak besmelenin önemine değindi. Çağa ve İslam tarihine bakıldığında, İslam’a ve Müslüman’a yönelen tehlikelerin ve saldırıların kamufle edilerek Müslümanların üzerine geldiğini anlatan Kuldaş, “Bugünkü Müslüman’ın hayatını olaylar içerisinde değerlendirdiğimizde, içinde yaşadığımız zamanın olanca hızı ve kiniyle üstümüze çullanıyor. Olaylar, yazılı ve görsel iletişim vasıtaları olan gazete, televizyon, internet ve diğerleri hatta bizim diye hitap ettiğimiz kanallar dahi imanımızı kalbimizden, ibadetimizi hayatımızdan, ahlakımızı vicdanımızdan söküp almak için üzerimize çullandıklarını görüyoruz” dedi.
İman etmiş olmanın bir avantaj olduğunu da sözlerine ekleyen Kuldaş, “Fakat Müslüman oluşumuzun yaşadığımız çağda bize ne gibi sorumluluklar yüklediğini de sorgulamalıyız. Eğitim durumumuz, maddi kazanımlarımız, Kur’an ve sünnet ölçeğinde tespit edilerek, yaşadığımız dünyaya siyasi ve içtimai şahitliğimizi en güzel şekilde icra etmeliyiz. Yine bu bağlamda yaşadığımız toplumu analiz ederek onlarla Kur’an-ın öngördüğü şekilde bir ortak yaşam kurmalıyız” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ