BEÜ, Yerel Medya Temsilcileri ve Güvenlik Bürokratları Çalıştayı’na katıldı

Bitlis Eren Üniversitesi (beü) İçişleri Bakanlığı Ve Anadolu Ajansı (aa) İş Birliğiyle Van'da Düzenlenen 'yerel Medya Temsilcileri Ve Güvenlik Bürokratları Bölgesel Çaliştayi'na' Katıldı.

Genel 15.10.2019 15:43:44 0
BEÜ, Yerel Medya Temsilcileri ve Güvenlik Bürokratları Çalıştayı’na katıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.10.2019 15:43

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), İçişleri Bakanlığı ve Anadolu Ajansı (AA) işbirliğiyle Van’da düzenlenen Yerel Medya Temsilcileri ve Güvenlik Bürokratları Bölgesel Çalıştayı’na" katıldı.

Düzenlenen çalıştaya BEÜ’yü temsilen Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde görevli Öğretim Görevlisi Ethem Babrak katıldı. Bakanlığın İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı ve AA işbirliğiyle kentteki Elite World Van Hotelinde çalıştaya; Van, Erzurum, Bitlis, Muş, Hakkâri, Kars, Ağrı ve Iğdır’da görev yapan gazeteciler, cemiyet başkanları ve kamudaki basın birimi temsilcileri katıldı.

Katılımcılar, kamuda basın ve halkla ilişkiler birimi görevlileriyle medya çalışanlarının iletişimde karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerilerini ele aldı. İki gün süren çalıştayda ayrıca, güvenlik alanında çalışan bürokratlarla medya temsilcileri arasında belirlenen veya oluşabilecek sorunlara yönelik çözüm önerilerinin oluşturulması, sosyal, yazılı ve görsel medyada toplumsal güvenliği tehdit eden unsurların saptanması ve çözüm önerilerinin oluşturulması, gençlerin internetteki zararlı içeriklerden nasıl uzak tutulabileceği konuları konuşuldu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden Prof. Dr. Zeki Taştan ve Doç. Dr. Zeki Duman moderatörlüğünde ve iki ayrı oturum şeklinde gerçekleştirilen çalıştayda, AA Yurt Haberleri Editör Yardımcısı Levent Harman da "Güvenlik ve Medya" konulu iki oturumdan oluşan bir sunum yaptı.

Çalıştayda BEÜ’yü temsilen katılan Babrak, medyanın zararlı olabilecek mesajlarından korunmanın eğitimle mümkün olacağını dile getirdi. Babrak, ‘Medya Okuryazarlığı’ dersinin okullarda formasyon almış iletişim fakültesi mezunlarınca okutulması gerektiğini; toplumun medya karşısında bilinçlendirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla tüm merkez ve ilçelere birer ’Medya Rehberi’nin atanarak bir planlama dahilinde toplumun tüm katmanlarının belli aralıklarla çeşitli şekillerde eğitime tabi tutulmasını önerdiğini ifade etti.

Farklı oturumlarla 2 gün devam eden çalıştay, değerlendirme ve kapanış konuşmalarının ardından, sonuç bildirisinin okunmasıyla sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ