BEÜ, Ombudsmanlık Toplulukları Çalıştayına katıldı

Genel 22.10.2018 11:30:07 0
BEÜ, Ombudsmanlık Toplulukları Çalıştayına katıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.10.2018 11:30
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Ombudsman Öğrenci Topluluğu, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından ilki Ankara’da düzenlenen Türkiye Üniversite Ombudsmanlık Toplulukları Çalıştayı’na katıldı.
25 üniversiteden katılımın sağlandığı çalıştayda, BEÜ’yü Ombudsman Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Metin Işık ile Topluluk Başkanı Hakan Soyugüzel ve Topluluk Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bartik temsil etti. 15-16 Ekim tarihlerinde düzenlenen program kapsamında; Hacı Bektaşi Veli Türbesi, I. ve II. Meclis, Anıtkabir, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi ve Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ziyaret edildi. 16 Ekim’de başlayan çalıştay oturumlarında açılış konuşması yapan Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç, şu anda 25’ten fazla üniversitede ombudsmanlık topluluğu bulunduğunu, hedeflerinin bu sayıyı toplam üniversite sayısı olan 205’e ulaştırmak olduğunu söyledi. Kamu Baş Denetçisi Malkoç, “Kamu denetçiliği kurumunun halkın avukatlığını yaptığını ve bu programın; adaletin, hukukun kökleşmesi adına büyük katkı sağlayacağını” ifade etti.
TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop ise, “Bizim hukuk kültürümüz, medeniyetimiz, tarihimiz bütün dünyaya ışık tutacak, insanların huzur içinde yaşamasını sağlayacak bir müktesebata sahiptir” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen oturumda, Kamu Denetçiliği Kurumu uzmanları, katılımcılara ombudsmanlık hakkında sunumlar yaptı. Yapılan sunumların ardından topluluklardan beklentiler ve yapılacak faaliyetler hakkında görüşler belirtildi.
BEÜ Ombudsmanlık Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Metin Işık ise, çalıştaya katılım hususunda desteklerinden dolayı BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım’a ve BEÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile kendilerini Ankara’da ağırlayan Kamu Denetçiliği Kurumuna teşekkür etti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ