BEÜ 'Kariyer Planlaması' söyleşisi yapıldı

Genel 3.11.2017 15:54:19 0
BEÜ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.11.2017 15:54
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından düzenlenen “Kariyer Planlaması” söyleşisi programı düzenlendi.
söyleşi Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül ile Kaymakam Adayı Muhammet Serdar Erdoğan’ın katılımıyla İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programa çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrencilerine her zaman şu tavsiyelerde bulunduğunu belirten BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş; “Bulunduğunuz konumu asla küçümsemeyin, kibirlenmeyin, insanlara saygıda kusur etmeyin ve kul hakkı yemeyin ama konumunuzun ve gücünüzün de farkında olmaktan asla vazgeçmeyin. Sahip olduğunuz haklar ve elde edeceğiniz diploma ve bu diplomanın size sağlayabileceği imkanlar bakımından diğer üniversite öğrencilerinden herhangi bir farkınız yoktur, farkı ortaya çıkaran en önemli şey gayret ve çalışmaktır. Kendinize inanın, ısrar edin ve vazgeçmeyin” diye konuştu.
BEÜ tarafından düzenlenen söyleşiye katılarak kendisi hakkında bilgiler veren Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül ise, “Mezun olana kadar nitelik ve vasıflarınızı arttırmanız önünüzü açacaktır. Siz planınızı yapsanız bile önünüze başka engeller çıkabilir ama her ne olursa olsun pes etmemelisiniz. Dünyanın diplomasi ve teknoloji dili olan İngilizceyi ve bunun yanında küresel dil olmaya aday dilleri öğrenmeye çalışın. Teknolojiye ilgi duymanız ve algoritma konularında kendinizi geliştirmeniz gerekir. Bu üstün şeref ve karakter sahibi milletin değerlerine bağlılığınızı sürdürün ve ülkenizi terk etmeyin. Sadece kendinizi geliştirmek için yurt dışına geçici sürelerle gitmenizde bir sakınca yoktur. Ancak asıl olan bu şerefli millete karşı görevinizi yerine getirmenizdir” şeklinde konuştu.
Karşılaştığı ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Adayı Muhammet Serdar Erdoğan, başarıya ulaşma yollarından ve kendisinin bu yolları nasıl uyguladığından bahsetti. Kaymakam olmaya nasıl karar verdiğini de anlatan Muhammet Serdar Erdoğan, “Yapmak istediğim işe yönelik tercihler yaptım ve hedeflerimin peşinden gittim. Dersleri yoklama için değil öğrenmek için takip ettim” dedi.
Kendisinin orta gelir düzeyine sahip bir ailenin çocuğu olduğunu ancak bunun bir dezavantaj olmadığını söyleyen Erdoğan, çalışarak her makama rahatlıkla ulaşabileceğini dile getirdi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ