Battalgazi’de doğal gaz ve alt yapı seferberliği

BATTALGAZİ İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN GÜDER, MAHALLE TOPLANTILARI KAPSAMINDA AK PARTİ MKYK ÜYESİ VE MALATYA MİLLETVEKİLİ BÜLENT TÜFENKCİ İLE BİRLİKTE HATUNSUYU MAHALLE SAKİNLERİYLE BİR ARAYA GELDİ.

Genel 18.03.2020 14:58:03 0
Battalgazi’de doğal gaz ve alt yapı seferberliği
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.03.2020 14:58

Malatya’nın Battalgazi İlçesi Belediye Başkanı Osman Güder, mahalle toplantıları kapsamında Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte Hatunsuyu Mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahallenin sorun ve sıkıntıları ile yapılacak olan yatırımların ele alındığı toplantının ana maddeleri ise doğalgaz ve alt yapı oldu.

“Hatunsuyu’na doğal gaz verilmesi için çalışma yapılıyor”

Mahallenin en önemli taleplerinden olan doğal gaz ile ilgili önemli bir müjde veren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Doğalgazın Hatunsuyu Mahallemize gelmesi için konuşmuştuk. Yaka Mahallesi’nde doğal gaz kullanıldığını ve Hatunsuyu Mahallesi’ne de gelmesi gerektiğini ifade etmiştik. O gün şöyle bir şey söylenildi. Yaka Mahallesi’ne gelen boruların buraya gelecek doğalgaza dayanıklı olmadığını, plastik borular olduğunu ve Hatunsuyu’nun dahil edilmesiyle basınçtan dolayı çelik boru kullanılması gerektiği ifade edildi. Şuan aldığımız bilgiye göre üzerinde çalışıyorlar. O boruları değiştirmektense Kaynarca Mahallesinden indirmek için çalışıyorlar. İnşallah önümüzdeki ay netleşecek” ifadelerini kullandı.

Alt yapı ile ilgili de çalışmaların yapıldığını kaydeden Başkan Güder, “Bu yıl bölgemize MASKİ tarafından ciddi bir yatırım yapılmasını bekliyoruz. Battalgazi bölgemizde 3 bin civarında hasarlı binamız var. O binaları devlet yapıyor. Buralardan biri Gelincik Tepesi diğeri ise Eski Malatya bölgemizde olacak. Öncelikli olarak buraların alt yapısının yapılması lazım. Oda MASKİ’ye ekstra bir külfet getiriyor. Bu nedenle MASKİ 2020’de yapacağı yatırımları gecikebilir. Mahallemizin alt yapı sorununu da biz burada takip ediyoruz, aşmaya çalışacağız” dedi.

Milletvekili Tüfenkci: “Başkanımız ilk günden beri sahada”

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise “Başkanımız Osman Güder seçildiği günden beri sahada ve sizlerin derdini dinliyor. Sizlerle birlikte oluyor ve sizler de sorunları anlatıyorsunuz. Bizler de sizlerin içinden gelen bir kardeşiniz olarak sizlerin belirlediği istikamette yolumuza devam ediyoruz. Türkiye bu süreç içerisinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde önemli işlere imza attı ve atmaya da devam ediyor. Bir yandan terörle mücadele edilirken diğer taraftan ülkeyi kalkındırma mücadelesi yapılıyor. Başkanımızın gayretleriyle birçok sorunu aşacağız. Yeni bir imam hatip okulunun yapılması noktasında Bakanlığımız ile görüşmelerimiz devam ediyor. İş adamı tarafında ya da devletimizin gayretiyle bu bölgeye yeni bir okul yaptırma niyetineyiz. Sulama ile ilgili de DSİ ile görüşmeler gerçekleştireceğiz. Toplulaştırma ile ilgili de Toplulaştırma Genel Müdürünü arayıp Hatunsuyu’nun da program içerisine alınmasını talep edeceğiz. Bütün bu sorunları aşarız. Önemli olan birlik ve beraberliğimiz. Deprem sonrasında birçok bina ile ilgili itirazlar var. Bu itirazların değerlendirilmesi noktasında gerekli görüşmeleri yapıp talimatları verdik.

Umarız ki yaralar hızlı bir şekilde sarılır. Battalgazi bölgesinde hasar gören binalar var ve kentsel dönüşüm noktasında ciddi anlamda Başkanımızın çalışması var. TOKİ Gelincik Tepesi’nde bina yapımı gerçekleştirilecek. Farklı çalışmalar var. Onlar da hayata geçtiğinde depremle ilgili sıkıntıları da ortadan kaldıracağız" şeklinde konuştu.

Mahallede karşılaştıkları sorunları dile getiren Hatunsuyu Mahalle muhtarı Cumali Demir de “Sorunlarımızı dinlediği için Başkanımız Bayram Güder’e ve Milletvekilimiz Tüfenkci’ye teşekkür ediyorum. Özellikle doğal gazın mahallemize gelmesini istiyoruz. Bu durumu da Başkanımız sağ olsun takip ediyor. Sulama ve alt yapıda problem yaşıyoruz bunları da dile getirdik. Bütün sorunlarımızın kısa sürede çözüme kavuşacağına inancımız tam” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ