Başkonsolos Sajad Soltanzadeh, Erzurum İşkur İl Müdürlüğünü ziyaret etti

İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Sajad Soltanzadeh, Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Genel 21.12.2020 11:56:55 0
Başkonsolos Sajad Soltanzadeh, Erzurum İşkur İl Müdürlüğünü ziyaret etti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.12.2020 11:56

İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Sajad Soltanzadeh, Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Ziyarette misafirlerini makamında ağırlayan Abdulkadir Mutlu , ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek Erzurum Çalışma ve İş Kurumu ve genelinde İŞKUR çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Sajad Soltanzadeh İran da karşılığı olan kurumları ile karşılaştırarak kısa bir şekilde kurum işleyişleri bilgi alış verişinde bulunuldu.

Mesleki Eğitim ve İstihdam boyutunu ayrı ayrı ele alarak kurumun işleyişi ,ve ilimiz genelinde ülkemize istihdama katkısını anlatan Erzurum İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Mutlu ;Üniversitelerle işbirliği ile teorik ,uygulamalı ve pratik eğitimler verilerek istidamın önü açılmasından bahsetti. Özellikle yeni yapılanma ile Profil Nitelikli Danışmanlık sistemiyle daha da verim arttığı uygulanabilirlik bakımından da daha profesyonel ve spesifik davranıldığını belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Sajad Soltanzadeh ise İŞKUR yaptığı görevlerin kendi ülkesinde ki karşıladığı kuruma göre daha kapsamlı olduğu hatta İŞKUR’un Mesleki Eğitim programlarının benzerlerini aynı bakanlığa bağlı farklı kurumun görevi yaptığını belirtti.

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Mutlu ; İşsizlikle mücadele anlamında her iki ülkenin kurumları birlikte teorikten ziyade pratikte işbirliğinin faydalı olacağına inandığını belirtti. Konunun ilgili makamlara uygun görülmesi halinde bunu da “İstihdam Kardeşliği” adı altında yapılabileceği önerisinde bulundu.

İran İslam Cumhuriyetinin Başkonsolosluğu Sajad Soltanzadeh istişarelerde bulunmamızın çok faydalı olduğunu misafirperverliğinizden çok memnun olduğunu hatıra olarak kendi ülkesine has bir tablo hediye takdim etti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ