Başkonsolos Guliyev: 'Ermenistan'da Sarkisyan gitti, Paşinyan geldi. Ama hiçbir şey değişmeyecek'

Genel 11.05.2018 09:14:35 0
Başkonsolos Guliyev:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.05.2018 09:14
Azerbaycan Kars Başkonsoloslu Nuru Gulİyev, Serj Sarkisyan’ın istifasının ardından Ermenistan’ın başına geçen Protestoların Lideri Nikol Paşinyan’ın, Şuşa’nın işgalinin yıldönümü olan 8 Mayıs’ta başbakan olmasının son derece manidar olduğunu belirtti
Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu, Bağımsız Azerbaycan Devleti’nin Kurucusu Umum Milli Lider Haydar Aliyev’in doğumunun 95. yıl dönümü ve Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin 100. Yıldönümü nedeniyle kutlama etkinliği düzenlendi.
Kutlama etkinlikleri kapsamında ilk olarak Merhum Haydar Aliyev’in Eski Erzurum Caddesi üzerinde bulunan anıtına, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, konsolosluk personeli, Kafkas Üniversitesi’nde görevli öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından karanfil bırakıldı.
Buradaki törenin ardından Başkonsolos Guliyev, törene katılan davetlileri ve gazetecileri konsolosluk binasında kabul etti. Guliyev burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Azerbaycan Devletinin Kurucusu Umum Milli Lider Haydar Aliyev’in doğumunun 95. yıl dönümü ve Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin 100. yıldönümü nedeniyle Kars’ta gerçekleştirilecek olan kutlama etkinlikleri ile ilgili olarak bilgi verdi.
Guliyev, Ramazan ayının başlaması nedeniyle asıl kutlama etkinliğinin, 15 Mayıs 2018 günü akşam 19.00’da Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Nihat Bayşu Konukevinde gerçekleştirileceğini kaydetti.
“Sarkisyan gitti, Paşiyan geldi ama hiçbir şey değişmeyecek”
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Serj Sarkisyan’ın istifasının ardından Ermenistan’ın başına geçen Protestoların Lideri Nikol Paşinyan’ın, Şuşa’nın işgalinin yıldönümü olan 8 Mayıs’ta başbakan olmasının son derece dikkat çekici ve kasıtlı olduğunu söyledi.
Ermenistan’ın işgalci tutumunu sürdürdüğü için başta Bakü Tiflis Kars Demiryolu Projesi olmak üzere Bakü-Erzurum Gaz hattı ve TANAP gibi birçok projelerden de mahrum kaldığını ifade eden Başkonsolos Guliyev, “Azerbaycan’ın İşgal edilmiş Karabağ toprakları gibi bir derdi var. Bu topraklarımızı işgal eden devlet ise komşumuz Ermenistan’dır. İşgalciliği destekleyen başka güçler ve devletler de vardı lakin Haydar Aliyev ve İlham Aliyev’in siyasetleriyle o devletleri tecrit ettik. Bugün olduğu gibi Ermenistan’da oyuncak bir inkılap yaptılar. Sarkisyan güya hakimiyetten gitmiş ve partisinin başına oturmuş ve Nikol Paşinyan’ın diye biri başa geçti. Paşinyan, Şuşa’nın işgal günü olan 8 Mayıs’ta başbakan seçildi ve 9 Mayıs’ta Azerbaycan’ın işgal olmuş toprakları olan Karabağ’ı ziyaret edip ve orada tören yapıp sözde zaferini kutladı. Bu demektir ki aslında Sarkisyan henüz gitmemiştir ve O’nun siyaseti devam etmektedir. Ermenistan işgalci siyasetini daha da sertleşmektedir. Ermeniler işgalci siyasetini asla terk etmeyi düşünmemektedir. Bakü Tiflis Kars Demiryolu, Bakü Ceyhan Petrol Boru Hattı, Bakü - Erzurum Gaz Hattı ve TANAP hattı hazır haldedir. Ve 2019 yılında açılışı yapılacak. Bu da demektir ki yeni alanlar ve gelişmeler sağlanacak. Rüyalar gerçekleşiyor. Bizim devlet başkanımız sayesinde Türkiye’nin desteği ile artık Avrupa bizden gaz almak istiyor. Ermenistan bu işgalci tutumu nedeniyle bütün bu projelerden tecrit oldu. Ermenistan işgalci siyasetini sürdürmeseydi belki de yakında münasebetler kuracaktık. Ama artık iş işten geçti ve bundan sonra Ermenistan ile ilişkiler normalleşse bile bu projeler Ermenistan topraklarından geçmeyecektir. Hatta Ermenistan barış için bile her türlü girişiminde kendini tecrit etmiştir. Onlar böylece tarihlerinin en büyük fırsatlarını böylece geri teptiler. Ama bugün iktisadi ve siyasi olarak ve ordu anlamında güçlü Azerbaycan ile bir araya gelme şansları kalmamıştır” dedi.
“Karabağ’ı tamamen işgalden azad edeceğiz”
Ermeniler tarafından işgal edilen Karabağ’ın bir gün tamamen işgalden kurtulacağına dikkat çeken Başkonsolos Nuru Guliyev, “Devlet Başkanımız Aliyev’in de ifade ettiği gibi biz asla izin vermeyeceğiz ki Azerbaycan toprakları üzerinde ikinci bir Ermenistan devleti kurulsun. Ermenileri düşünüyorlar ki milletin öz mukadderatına müdahale etsin. Daha önce Azerbaycan topraklarında yaşamış Ermeniler, Ermenistan’da kabul edilmiyorlar. Onlar orada yabancıdırlar. Çünkü onlar Azerbaycan’ın terbiyesini, medeniyetini ve konukseverliğin, Türk duygusallığını aldılar. Karabağ Ermenileri onlardan her manada yüksek özelliklere sahiptir. Biz Karabağ’ı tamamen işgalden azad edeceğiz. Bizim iktisadımız ve gücümü var. Ermeniler 20 yıldan beridir bu konuda siyasi bir başarı elde etmiş değillerdir. Ama bizi devlet başkanımız İlham Aliyev öyle bir yolunu bucaktır ki işgal edilmiş topraklarımızı geri alacağız” diye konuştu.
Guliyev, daha sonra özetle şunları söyledi:
“Büyük Önder Atatürk’ün Cumhuriyeti Kurduğu yılda bizim ulu önderimiz Haydar Aliyev doğdu. O gün yeni bir Türk Önder doğdu. Büyük Azerbaycancımızın devlet olarak kurulmasını sağladı. Aliyev yaşamı boyunca ordumuzun kurulmasında, sanayimizin gelişmesinde, iktisadımızın gelişmesi için büyük işler yaptı. O’nun dünya görüşünü üzerinde bugün Azerbaycan dünyada tanınıyor ve sesini yükseltiyor. Bizin Haydar Aliyev’ve tarihimizin manevi bir borcumuz var. Asırlar boyu gelmiş Azerbaycan devletinin ve devletçiliğinin sonlanması ve sönüp gitmemesini Haydar Aliyve’e borçluyuz. O’nun zekasının sayesinde bugün Azerbaycan ayağını üstünde durmaktadır. Haydar Aliyev’in devamında bugün Devlet başkanımız İlham Aliyev, yürüttüğü siyaset devletimizi daha da inkişaf ettirmektedir. Türkiye ile Azerbaycan arasında çok büyük projeler hayata geçirildi. Bu projelerinden biri de Baki Tiflis Kars Demiryolu faaliyet başlamıştır ve her geçen gün taşına yüklerin miktarı artacaktır. Artan her yük Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’ın büyük gelir elde etmesini sağlayacak. BTK Demiryolu ile 16,5 milyon tonun üzerine çıkacak buda ülkelerimiz için çok ciddi bir gelir, iş potansiyeli ve sağlayacaktadır.”
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ