Başkandan örnek davranış, makam aracını iade etti

Genel 30.08.2018 11:27:17 0
Başkandan örnek davranış, makam aracını iade etti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.08.2018 11:27
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın, Türkiye’ye karşı yapılan ekonomik saldırılara karşı, kiralık olan makam aracını iade ettiği öğrenildi.
ABD’nin, Türkiye’yi hedef alarak başlattığı ekonomik savaş nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da vatandaşından, idarecisine kadar herkes taşın altına elini koydu. Elazığ’da vatandaşlar, dolar başta olmak üzere Euro ve altınlarını TL’ye çevirerek en büyük desteği verdi. Cumhurbaşkanlığı talimatıyla ise ülke genelinde kamu ve kurumlar tasarruf tedbirlerini devreye soktu. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’da, tasarruf tedbirlerine destek amaçlı kullandığı kiralık olan makam otomobili firma ile uzlaşarak iade ettiği öğrenildi. Başkan Yanılmaz, makam aracı olarak alt seğmentte başka bir araç kullanmaya başladı. Başkan Yanılmaz, zaman zaman makam aracını şehit yakınlarına düğünleri için, öğrencilere de hayallerini gerçekleştirmek için tahsis etmişti.
Öteyandan Başkan Yanılmaz, belediye de tüm birimleri, Türkiye’ye yönelik dış saldırılar sonucu döviz kurlarının ani artış ve düşüşlerinden en az oranda etkilenmesi adına tasarruf tedbirlerine yönlendirdiği bildirildi.
Başkan Yanılmaz, belediye olarak ülkenin geçtiği bu zor süreçte üzerilerine düşeni kararlılıkla yerine getireceklerini aktardığı ve başkan yardımcıları ile birim müdürlerine talimat gönderdiği öğrenildi.
Başkan yardımcıları ile birim müdürlerine talimat gönderen Başkan Yanılmaz, kullanılan malzemelerin yerli üretim olması noktasına azami hassasiyet gösterilmesini, acil ihtiyaçlar dışında araç ve teçhizat alımından kaçınılmasını, yurt içi veya yurt dışı seyahatleri, seminerler ile sosyal ve kültürel etkinliklerin asgariye indirilmesini,devam eden ihalelerde kesinlikle artışa gidilmemesini, çok elzem olmayan hizmetler için ihaleye çıkılmamasını,araç ve yakıt kullanımlarında azami tasarrufa gidilmesini ve bunlara ek olarak kullanılan kiralık araçlara ilişkin ihalenin uzatılmaması ve yeni bir ihaleye gidilmemesini istedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ