Başkan Sekmen’den 23 Nisan Mesajı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SEKMEN, “23 NİSAN, EGEMENLİĞİN KAYITSIZ-ŞARTSIZ MİLLETE AİT OLDUĞUNUN TARİHE SİLİNMEZ BİR KAYIT OLARAK GEÇTİĞİ GÜNDÜR” DEDİ.

Genel 22.04.2020 12:07:06 0
Başkan Sekmen’den 23 Nisan Mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.04.2020 12:07

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “23 Nisan, egemenliğin kayıtsız-şartsız millete ait olduğunun tarihe silinmez bir kayıt olarak geçtiği gündür” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Sekmen, 23 Nisan’ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) şahsında hiçbir zaman eksilmeyen milli bir coşku ve sürekli güçlenen milli bir ruhu ifade ettiğini vurguladığı mesajında; “23 Nisan demek; millet iradesinin hâkimiyeti ve tam bağımsız Türkiye’nin yegâne nişanesi demektir. 23 Nisan demek; aziz milletimizin emek, gayret ve fedakârlığının, birlik ve beraberliğinin sonucunda elde ettiği kutlu bir miras demektir. Bugün 100 yaşına giren bu mirasın emanetçileri ve kutlu bekçileri ise, kuşkusuz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızdır. Milletimize kutlu olsun!” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SEKMEN’DEN ERZURUM VURGUSU

Binlerce yıllık medeniyet birikimi ve millet olma şuuruyla tarihin her dönemine damgasını vurmuş olan Türk Milleti’nin, bundan tam bir asır önce milli mücadeleye girişerek emsalsiz bir destan yazdığını hatırlatan Başkan Sekmen, bu destanın ön sözünü ise, Erzurum’un teşkil ettiğini dile getirdi. Mesajında; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışına giden yoldaki en önemli durağın Erzurum olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Bilindiği üzere millet iradesi ve bağımsızlık vurgusu Erzurum Kongresi ile ilk kez Erzurum’da yapılmış, süreçte Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri de yine kadim şehrimizde atılmıştır. Ve bu kutlu yolun sonundaki kapılar, 23 Nisan 1920’de hürriyet ve bağımsızlığa açılan kapılar olmuştur” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ YARINLARA YÖNELİK UMUDUMUZDUR”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin geride bıraktığı bir asır boyunca millet egemenliğini ve milli iradeyi temsil ettiğini söyleyen Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Bu süre zarfında millet iradesi zaman zaman yok sayılmış olsa da, son söz yine milletin olmuş; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş ilke ve esasları daima muhafaza edilmiştir. Zira Meclis demek; milletin kendisi demek, millet demek; kayıtsız-şartsız egemenlik ve hâkimiyet demektir. Pek tabiidir ki, necip milletimizin değişmez hedefi ve tek ülküsü ise, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak ve ilaveten müreffeh yarınlara kavuşabilmektir. Hiç kuşkusuz bunu mümkün kılacak olan da, avuçlarında geleceğimizi taşıyan çocuklarımızdır. Kaldı ki, 23 Nisan’ın aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak kutlanıyor oluşunun özü de budur. Bu bayram, çocuklarımıza duyduğumuz güvenin bir sembolü ve aynı zamanda yarınlara yönelik umudumuzdur. Çünkü biliyoruz ki, bugünün çocukları yarının büyükleri olacak ve aydınlık Türkiye’yi onlar inşa edecek. Dolayısıyla milli irade ve millet egemenliği bu ülkede ilelebet payidar kalacak. İşte bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 100’üncü yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha yad ediyorum. İlaveten yarınlara dönük yüzlerimiz olan yavrularımızın 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı da kutluyor, her birini sevgi ve şefkatle selamlıyor, mutlu, huzurlu ve esenlik dolu yıllar diliyorum.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ