Başkan Gürkan, muhtarlarla istişarede bulundu

Genel 1.10.2018 17:40:08 0
Başkan Gürkan, muhtarlarla istişarede bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.10.2018 17:40
Mahalle muhtarları ile istişarelerde bulunan Başkan Gürkan, belediye hizmetlerini 5 temel esas üzerine sürdürdüklerini belirterek, “Olmazsa olmazımız katılımcı belediyecilik anlayışıdır” dedi.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, istişare toplantıları kapsamında muhtarlarla bir araya geldi. Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan istişare toplantısına, Battalgazi belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Kırçuval, Mustafa Sayın, Yaşar Karataş, Latif Okyay, İsmet Sarıgül ve bazı mahalle muhtarları katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, belediye hizmetlerini 5 temel esas üzerine sürdürdüklerini belirterek, “Bizler belediyecilik anlayışımızı beş temel ilke üzerinde yürütüyoruz. Bunlar, katılımcı, sosyal, kültürel, çevrenin korunması ve hizmet belediyeciliğidir. Biz Battalgazi Belediyesi olduktan sonra özellikle 9 belediyenin kapanması ve il özel idarelerinin kapanarak Battalgazi Belediyesi çatısı altında bir belediye oluşması, homojenleşme yani bütünleştirme anlamında zor bir süreç geçirdik. Şimdi düşünün her belediyeden personel gelmiş, farklı görev ve algı anlayışları var. Siz bunları bütünleştireceksiniz, homojenleştireceksiniz, bir çatı altına getirerek ileri bir hedefe kilitleyeceksiniz. Bu ortamda kurumsallaşmak çok zor bir işti. Ama Battalgazi Belediyesi olarak bu süreci çok hızlı bir şekilde gerçekleştirdik” ifadelerine yer verdi.
Rekor düzeyde hizmetlere imza atıldığını belirten Başkan Gürkan konuşmasın şöyle sürdürdü:
“Biz 4 bin 500 kilometre yol yaptık. Bu Cumhuriyet tarihinin rekorudur. Artık bırakın köy yollarını, artık bahçe yolları bile asfaltla kaplanmıştır. Bakın taziyelere giderken hiçbir köy yolu asfaltsız değildir. Tüm mahallelerimizin alt ve üst yapısı, kaldırımları ve çevre düzenlemeleri yapılmıştır. Kilit taşları, bordürleri, çevre düzenlemeleri ve parkları yapılmıştır. Bize teslim edilen park sayısı 38’dir. Biz tüm bu 50 yılda oluşan park sayısını 93’e çıkarmışız. Yani iki mislinden daha fazladır. Türkiye’de Rehabilitasyon Merkezi olan belediye yoktur. En büyük şehirlerde bile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezleri yoktur. Engelsiz Yaşam Merkezi 3-5 belediyede vardır. Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu da Engelsiz Yaşam Merkezi olan bir belediye yoktur. Şu anda hizmet verdiğimiz belediye binası Külliye hariç, bakanlıklar da dahil olmak üzere bu standartta bina yoktur. Bu bina her tarafta örnek alınan bir binadır. Bakın binanın ışıkları güneş enerjisinden karşılanıyor. Fazla geldiğinde de başka yerlerden mahsup ediyoruz. Dolayısıyla biz belediyecilik olarak sosyal, kültürel, hizmet belediyeciliği, katılımcı belediyecilik anlamında ve çevrenin ve yeşilin korunması anlamında her türlü gayret ve çabayı gösteriyoruz. Şehrin temizliği başlı başına bir problemdir. Bunlara rağmen Türkiye’nin en temiz belediyelerinden biriyiz. Avrupa, Dünya ve Türkiye kalitesi belgesi alan bir belediyeyiz. Bu söylediklerim ilgili tescil kurumları tarafından tescil edilmiştir.”
AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ise, “Battalgazi Belediyesi’nin hizmetlerini gittiğimiz yerlerde ve sizlerden gelen geri dönüşlerde sürekli bir başarıdan bahsediliyor. Belediyemiz üzerine düşen sorumlulukları fazlasıyla yerine getirmiş oldu. Gerek asfaltlama çalışmaları, gerek öteki çalışmaları ile adından söz ettiren belediye unvanını almış oldu. Başkanımız, Battalgazi Belediye Başkanı olarak göreve başladığı gün Battalgazi’yi hep birlikte yöneteceğimizi söylemişti. Kendisi sık sık muhtarlar ile bir araya gelerek, onların görüş ve önerilerini alıyor. Buda başarıyı birlikte getiriyor” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ