Başkan Güder, ‘Dünya Kitap Okumayı Sevenler Günü’ etkinliğinde gençlerle buluştu

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ‘dünya Kitap Okumayı Sevenler Günü’ Dolayısıyla Gençlerle Biraraya Gelip, Birlikte Kitap Okudu. Başkan Güder, Okumanın Önemine Dikkat Çekerek, “insanımızı Okumaya Sevk Etme Adına 2 Tane Ge

Genel 10.08.2019 12:33:39 0
Başkan Güder, ‘Dünya Kitap Okumayı Sevenler Günü’ etkinliğinde gençlerle buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.08.2019 12:33

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ‘Dünya Kitap Okumayı Sevenler Günü’ dolayısıyla gençlerle bir araya gelip, birlikte kitap okudu. Başkan Güder, okumanın önemine dikkat çekerek, “İnsanımızı okumaya sevk etme adına 2 tane Gençlik Eğitim Merkezi’ni büyük kompleks halinde açacağız” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ‘Dünya Kitap Okumayı Sevenler Günü’ dolayısıyla HAN-DER ve İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şubesi Yaz Kur’an Kursu’nda okuyan öğrencilerle Battalgazi Belediyesi Millet Kıraathanesi bahçesinde gençlerle bir araya gelip, hem kitap okudu, hem de sohbet etti. Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Dünya Kitap Okumayı Sevenler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in yanı sıra Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Kırçuval, İsmet Sarıgül, Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mercan Sarı ve çok sayıda genç katıldı.

Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, okumanın önemine dikkat çekerek, “Millet Kıraathanemizin olduğu bölümde Kültür Müdürlüğümüz tarafından ‘Dünya Kitap Okumayı Sevenler Günü’ münasebetiyle yaz kuran kursunda okuyan öğrencilerimizi Millet Kıraathanemizle buluşturmak adına buraya davet edildi. Burada kitap okuma alanı oluşturdular. Burada Kıraathanemizde bulunan kitapları gençlerimize dağıtarak, burada toplu okuma etkinliği gerçekleştirildi. Bundan dolayı Başkan Yardımcılarıma, Kültür Müdürüme, kurs hocalarıma ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hz. Ali’nin ifadesiyle ‘hiç bilenle bilmeyen bir olur mu’ Her şeyin bilgi üzerine bina edildiği ki, insanın bildiğinin düşmanı değil dostu, bilmediğinin düşmanı olur. Bu sözler ışığında toplumumuza özellikle teknolojinin bu kadar gelişmiş olduğu dönemde, çocuklarımızın her fırsat bulduklarında, teknoloji ile, cep telefonlarıyla alakadar olmalarını, bir gün olsa dahi onları teknolojiden uzaklaştırıp, kitapla temaslarını sağlama adına bu etkinliğimizi düzenledik. İnşallah bundan sonra da bu tür etkinliklerimiz devam edecek. İnsanımızı okumaya sevk etme adına, gençlerimizin hizmetine sunmak adına, 2 tane Gençlik Eğitim Merkezi büyük kompleks halinde açacağız. Burada amacımız, insanımızı okumaya ve kitapla buluşmaya teşvik etmektir. Şu an millet kıraathanemizin bulunduğu yerler, gerçekten nezih ortamlar. Doğayla iç içe mekanlarımız. Burada kitap okuyan insanlarla muhabbet ettiğimizde, büyük bir zevk aldıklarını ifade ettiler. Biz tüm vatandaşlarımızı Millet Kıraathanelerine davet ediyoruz. Burada kitap okumaya, çay içmeye ve sohbet etmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ