Başkan Çınar, meyve bahçesinde

Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Pazar payının yükselmesi adına kurduğumuz kiraz ve vişne bahçelerimizle, bölge ekonomisine ciddi bir destek sağlayacağız ” diye konuştu.

Genel 11.03.2021 17:09:23 0
Başkan Çınar, meyve bahçesinde
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.03.2021 17:09

Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "Pazar payının yükselmesi adına kurduğumuz kiraz ve vişne bahçelerimizle, bölge ekonomisine ciddi bir destek sağlayacağız ” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Gündüzbey Mahallesi’nde 25 dönümlük alan üzerinde faaliyete sunulacak olan kiraz ve vişne bahçesini gezdi. Çalışmalardaki son durumu yerinden gören Başkan Çınar, Coğrafi İşaret Tescil Belgeli dalbastı Kirazı ile Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alınabilmesi için girişimde bulundukları kozluk vişnesinin düzenli, planlı ve temiz ortamlarda yetiştirilmesi ve tanıtılması adına örnek bir projeyi Yeşilyurt’a kazandırdıklarını söyledi. Yeşilyurt’a özgü tarımsal ürünler ile yöresel yemek ve kahvaltılıkları tanıtmak adına dikkat çekici projeleri teker teker gerçeğe dönüştürdüklerini ifade eden Çınar, Yeşilyurt’un en fazla tercih edilen bölgelerinden olan Gündüzbey’in var olan zenginliklerini planlı ve sağlıklı yatırım alanlarıyla ön plana çıkartıp, güzelliklerine yeni güzellikler katmaya devam ettiklerini vurguladı.

Yeni dönem projelerinden olan Kiraz ve Vişne Bahçesini, Gündüzbey’de ki 25 dönümlük alanda faaliyete sunduklarını aktaran Çınar, “ Yeşil alanları, havası, suyu, misafirperver insanları ve doğal zenginlikleriyle yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Gündüzbey’imizin her alanda değişimi, her alanda dönüşümü ve her alanda kalkınması için yeni projelerimizi teker teker uygulamaya alıyoruz. Bölgemize özgü tarımsal ürünlerimiz başta olmak üzere yöresel yemeklerimizin ve kahvaltılıklarımızın tanıtımı için örnek projelerimizi gerçeğe dönüştürmekteyiz. Adıyaman ile Çelikhan arasındaki bağlantı yolu da açılınca Gündüzbey’e gösterilen ilgide artmaya başladı. Adıyaman’dan Gündüzbey’e giriş noktasındaki 25 dönümlük alanda Kiraz ve Vişne projemizi hayata geçirdik. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzün kontrolünde burada dalbastı kirazı ile Kozluk Vişnemizin örnek bir projeyle hem yetiştirilmesi hem de tanıtımına yönelik çalışmalar yapacağız. Bilindiği üzere dalbastı kirazımızdan sonra Kozluk Vişnemizin de Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alması için gerekli görüşmeleri yapıyoruz, inşallah alacağımız belgeyle de bu lezzetli ürünümüzün dünyanın dört bir tarafındaki ihracatına büyük bir destek vermiş olacağız. Kiraz ve Vişne Bahçelerimizde ekimi, bakımı, sulaması ve hasadını yapacağımız bu lezzetleri ürünlerimizi kooperatiflerimiz aracılığıyla paketleyerek Yöresel Ürünler Pazarı ve Yeşil Gıda Marketlerimizde hemşerilerimizle buluşturacağız. Gündüzbey’deki bahçemizde çevre düzelmeme, alan iyileştirme ve belli aralıkla dikilecek ağaçların yerleriyle ilgili hazırlıklarımızın büyük bir kısmı tamamlandı. Alanında uzman ekiplerin gözetiminde gerçekleşecek olan buradaki faaliyetlerimizin, bu tür tarımsal ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması noktasındaki çalışmalara örneklik teşkil edecektir. İlçemizin iki farklı noktasına kurduğumuz Kiraz ve Vişne Bahçelerimiz aracılığıyla bölgemize özgü tarımsal ürünlerimizin pazar payının artmasına da destek vermiş olacağız. Restorasyon ve sokak sağlıklaştırma projelerimiz, Gündüzbey Sosyal Tesislerimiz, Kiraz ve Vişne Bahçelerimiz, meydan düzenleme, kaldırım yenileme ve diğer tüm yatırımlarımızla inşallah Çırmıhtı’mızın, Gündüzbey’imizin ve bu bölgemizin tüm zenginliklerini daha geniş kesimlere ulaştıracağız ve bölgelerimizin cazibesini artıracağız” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından başlatılan Kiraz ve Vişne Bahçesi projesinin Gündüzbey’in tanıtımına büyük bir destek verecek önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Gündüzbey Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Şahintürk ise restorasyon ve dönüşüm projeleri, Gündüzbey Sosyal Tesisleri, sokak ve bina sağlıklaştırmaları başta olmak üzere bölgede gerçekleşen tüm yatırımlardan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sunup, üzerinde kiraz resmi bulunan tabloyu hediye etti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

Futbol Dünyasını Sarsan İddia: Aydınus'tan MHK ve Hakem Kardeşler İçin Bomba Açıklamalar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ