Başkan Çelik’ten ‘enflasyon farkı’ açıklaması

Afad-sen Genel Başkanı Ayhan Çelik, Afad Sendikası Olarak Enflasyon Farkının Aylık Olarak Maaşlara Yansıtılması Gerektiğini Söyledi.

Genel 4.07.2019 15:46:00 0
Başkan Çelik’ten ‘enflasyon farkı’ açıklaması
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.07.2019 15:46

AFAD-Sen Genel Başkanı Ayhan Çelik, AFAD Sendikası olarak enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılması gerektiğini söyledi.

Enflasyon farkıyla ilgili bir açıklama yapan Ayhan Çelik, temmuz maaş zam oranının yüzde 5 artı enflasyon farkının ise yüzde 1,01 olarak belirlendiğini söyledi. Çelik, “Enflasyon oranında zam maalesef memurlar için kazanım olmamaktadır. Memurun alım gücü her geçen gün düşmeye devam etmektedir. Temmuz ayından itibaren maaşlardaki vergi yükü daha da artacaktır. Bu nedenle enflasyon farkı artı maaş zammı şeklinde bir düzenleme zorunluluktur ve maaşlardaki vergi yükünün azaltılması amacıyla gelir vergisi oranını yüzde 10 sabitlenmesi gerekiyor” dedi.

Enflasyon farkının aylık olarak AFAD çalışanlarının maaşlarına yansıtılması gerektiğini ifade eden AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik, "Artık toplu sözleşme masasında alınan kararlarda AFAD Çalışanları Sendikası olarak talebimiz, enflasyona ezilen değil, enflasyonu ezen bir ücret istiyoruz. Devlet memurlarının yıllık zam ve tazminatları, kanunen yetkili sendika ve konfederasyonları ile işveren heyetinin katılımıyla gerçekleşen toplu sözleşme masasında varılan mutabakatla veya hakem heyetinin verdiği karar ile belirlenir. 2017 yılı toplu sözleşme masasında varılan mutabakat gereği hakem heyetine gitmeye bile gerek duyulmamıştır. Memurlara 2018 yılı için yüzde 4 artı yüzde 3,5 zam verilmesine, 2019 yılı için yüzde dört artı yüzde 5 oranında zam verilmesi ve enflasyon farkının zam oranının üzerinde olması durumunda ise enflasyon farkı verilmesi hususunda sözleşme imzalanmıştı. Ancak, enflasyon farkının 6 aylık dilimler halinde hesaplanması ve 6 ay sonra maaşlara yansıtılması memur maaşlarının enflasyon karşısında ezilmesine ve erimesine neden olmaktadır. Memurların aldığı ücretle zaten geçinemediği, çarşı pazar masraflarının ikiye katlandığı; kira, eğitim ve sağlık ücretleri gibi her kalemde ücret artışlarının yapıldığı, elektrik, su ve doğalgaza yapılan zamların yüzde 30’ları geçtiği bir ortamda, memurların kredi ve kredi kartı sarmalına alındığı ve kamu çalışanlarının her ay ödeme açığı verdiği bir ortamda enflasyon farklarının 6 aylık dilimler değil, aylık ödenmesi gerekmektedir. Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadisinde ‘ücretlinin/işçinin ücretini alın teri soğumadan ödeyin!’ diye buyurmuştur. Kamu çalışanları niye enflasyon farkını almak için 6 ay bekletiliyor. 1 milyon kamu çalışanının üye olduğu sendika ve konfederasyonlar neden uyuyor? Bu sendikalara üye olan kamu çalışanları neden sessiz? Türkiye AFAD Çalışanları Sendikası (AFAD-SEN) olarak gerçekleri söylemekten çekinmeyeceğiz" diye konuştu.

"3600 vaadi daha fazla gecikmeden yerine getirilmelidir"

3600 ek gösterge konusundaki misyonun yerine getirilmesi gerektiğini kaydeden Çelik, "Hükümetten, 3600 ek göstergenin kapsamının başta AFAD çalışanları olmak üzere daha fazla kamu görevlisini mutlu edecek şekilde genişletilmesi gerekmektedir. Meslek grupları bazlı değil, memnuniyet katsayısını arttıracak, tüm kamu görevlileri için beklentiyi karşılayacak bir çalışma yapılmalı ve bu çalışmanın daha fazla gecikmeden yerine getirilmesini bekliyoruz. Bu itibarla; tüm kamu çalışanlarına ödenecek ‘enflasyon farkıyla ilgili düzenlemenin memur maaşları enflasyonun gerisinde kaldığı takdirde aradaki fark takip eden ayın 15’inde 1 puan refah payı ilave edilmek suretiyle ödenir’ şeklinde değiştirilmesi durumunda kamu çalışanlarının bir daha toplu sözleşme masasına zam pazarlığı için oturmasına gerek kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

Battalgazi’de 22 takımın mücadele ettiği turnuva tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ